Afbeelding

Scouting De Reggegroep viert dat ze al 75 jaar bestaan!

Algemeen

HELLENDOORN/NIJVERDAL - Dit jaar bestaat Scouting De Reggegroep 75 jaar. De Reggegroep, de scoutingvereniging van Hellendoorn-Nijverdal, is opgericht door Henk ten Brinke in augustus/september 1945.

Ten Brinke werd hopman van een kleine groep jongens (11-15 jaar). Als richtlijn gebruikte hij het boek 'Verkennen voor jongens' van Baden Powell, de oprichter van Scouting in 1907. Later kwamen daar ook meisjes bij. De Reggegroep is inmiddels uitgegroeid tot een vereniging van ruim 170 leden. Sinds 1966 zijn zij gevestigd aan de blokhut 't Iemenschoer, de huidige locatie.

Opening feestjaar
Afgelopen zaterdag werd het feestjaar geopend door alle jeugdleden te trakteren op een suikerspin. Om het 75-jarig bestaan te vieren, staan er dit jaar 3 activiteiten gepland. Op 25 januari vindt de ouder-kind dropping plaats. Ouders en kinderen worden geblinddoekt naar een onbekende locatie gebracht, oftewel gedropt. Van daaruit moeten zij de weg terug zien te vinden naar de blokhut. De groepen zijn ingedeeld naar leeftijd en afstand. De oudere groepen worden verder weg gedropt dan de jongere.

Normaliter gaan de groepen apart op kamp. Maar in dit speciale jubileumjaar gaan zij samen naar een groepskamp. Deze tweede activiteit is in het hemelvaartsweekend van 20 tot en met 24 mei in De Voshaar in Enschede. In dit weekend vinden er allerlei spellen plaats, zoals levend stratego of Hollandse leeuw, waarbij buiten zijn en plezier de boventoon voeren. Tot slot de derde activiteit. Dit is de grote reünie op zaterdag 3 oktober. Onder het genot van drankje met BBQ bij een kampvuur kunnen huidige en oude leden elkaar (weer) ontmoeten en herinneringen ophalen. (Oud)leden kunnen zich hiervoor aanmelden op reunieavond@reggegroep.nl.

De Reggegroep kijkt met veel plezier uit naar de festiviteiten voor dit geweldige jubileumjaar!

V.l.n.r.: Dennis Hesselink (directeur Oude Wolbers), Willemijn de Roy van Zuydewijn (projectleider Vastgoed Reggewoon), Gerrit Breeman (directeur-bestuurder Reggewoon).
Officiële start bouw op oude locatie Blenkeschool 1 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 3 uur geleden
Een blij team van Draw2design. Zij gingen met de felbegeerde titel en bijbehorende beeldje terug naar de zaak.
'Draw2design is een terechte winnaar' 5 uur geleden
Afbeelding
Hé notaris, verklaar 's! 7 uur geleden
Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 19 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 21 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 23 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 28 mrt, 13:33