Foto:

Mozaïek van kerkplekken bij 'Bidden langs het kanaal'

TWENTE - Tijdens de Week van Gebed zijn er zes avonden "Bidden langs het kanaal". Handelingen 16 vers 13 was in 2018 de aanleiding van "Bidden langs het kanaal".

In Vriezenveen (Westerkerk), Daarlerveen ("De Schoof" & "De Kruiskerk"), Vroomshoop ("Het Anker"), Geerdijk (Sint Willibrordus) en Beerzerveld (Hervormde Kerk) staan kerken langs het kanaal. Voor elke deelnemende kerk hangt een spandoek, dat mede mogelijk is gemaakt door het Akkerfonds van Christelijk Boekenhuis 'De Akker' in Vriezenveen. Iedere kerk werkt een door-de-weeks programma van circa 45 minuten uit. De startdienst is zondag 19 januari – aanvang 19.00 uur in "De Schoof", Brugstraat 10, Daarlerveen. 'Buitengewoon' is het centrale thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen, dat is aangedragen door kerken op Malta.

Bid en/of zing mee
De gebedsweek vindt plaats van 19 tot en met 26 januari 2020. Christenen in de hele wereld komen in de Week van Gebed samen om te bidden voor elkaar, voor de stad of dorp, het land en de wereld. Liever géén gebed uitspreken? Zing dan met ons mee tijdens de zes avonden 'Bidden langs het kanaal'. De centrale Bijbeltekst voor 'Bidden langs het kanaal' komt uit Handelingen, hoofdstuk 27 vers 18 tot hoofdstuk 28 vers 10. Hierin is te lezen hoe Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op Malta, en daar met buitengewone vriendelijkheid benaderd worden. Elke avond is er een ander thema en muzikale invulling. Ieder die mee wil bidden, mee wil zingen tijdens "Bidden langs het kanaal" is van harte welkom!

Programma
De start is op zondag 19 januari om 19.00 uur bij de "De Schoof", Brugstraat 10, Daarlerveen. De bijeenkomst bestaat uit samenzang, bijbellezing, overdenking, luisterlied en thema-uitbeelding. Dit met medewerking van projectband en na afloop is er koffie/thee en tijd voor ontmoeting.
Maandag 20 januari om 19.15 uur bij "Het Anker", Hoofdstraat 35, Vroomshoop.
Dinsdag 21 januari om 19.15 uur bij Hervormde Kerk, Westerweg 38, Beerzerveld.
Woensdag 22 januari om 19.15 uur bij Sint Willibrordus, Schoolstraat 80, Geerdijk.
Donderdag 23 januari om 19.15 uur bij "De Kruiskerk", Kerkstraat 1, Daarlerveen.
Vrijdag 24 januari om 19.15 uur bij Westerkerk, Kanaalweg Zuid 7, Vriezenveen.

Meer berichten
 
Auto zoeker