Afbeelding

De kunstenaar van de week

Algemeen

RIJSSEN - In deze editie van het jaar 2020 starten wij een nieuwe serie verhalen onder de titel: De kunstenaar van de week. Rijssen en omstreken telt vele kunstenaars met verschillende kunstuitingen, zoals schilderwerken, houtbewerking, muziek, boetseerder, glasbewerkers, muzikanten, metaalbewerkers en pottenbakkers, tekenaars enzovoort. Voor deze nieuwe serie hebben zich al vele kunstenaars, die graag aan onze serie willen meewerken, aangemeld, maar aanmelden voor een kunstuiting is nog steeds mogelijk via het adres: d.tukkers@kpnmail.nl.

Gerwald ten Hove
De eerste kunstenaar in deze nieuwe serie is de 46-jarige Gerwald ten Hove, woonachtig in Rijssen. Op jeugdige leeftijd maakte hij al tekeningen en hij deed mee aan alle kleurwedstrijden die ter plaatse werden uitgeschreven. Na enkele jaren maakte Gewald de overstap naar de schilderkunst. Hij schafte zich natuurboeken en veldgidsen aan om inspiratie op te doen. Hij is een grote fan van onder meer de boeken van Rien Poortvliet en in alles wat de natuur te bieden heeft. Met camera en veldkijker trekt hij de bossen en velden in om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de fauna- en de florawereld. Hij geniet met volle teugen als hij in de Friezenberg hoog in een dennenboom op een warme zomeravond een geelgors hoort zingen of op het onderste takje van een braamstruik een roodborsttapuit hoort roepen en juist deze taferelen probeert hij op het schildersdoek vast te leggen.

Opleiding:
Altijd is Gerwald autodidact gebleven, ondanks het advies van enkele leraren op het voortgezet onderwijs om een kunstopleiding te gaan volgen in Utrecht. "Maar ik wil deze kunstuitingen alleen uitvoeren als hobby. Acryl- en olieverf hebben mijn voorkeur rond het maken van schilderijen. Ik gebruik graag warme kleuren zoals herfsttinten. Naast mijn schilderen in de natuur schilder ik ook bijzonder graag oude vervallen boerderijen met wat loslopende koeien en kippen op de erven. Het is soms net of de tijd dan stil heeft gestaan", aldus Gerwald.

Dick Tukkers

The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 9 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 11 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 17 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 21 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25