Foto:

Het is het mooiste werk wat er bestaat

RIJSSEN - Met ingang van 1 januari 2020 heeft de bekende Rijssense verloskundige Gerd Johanns afscheid genomen van zijn werk in de verloskundigenpraktijk. Na 26 jaar stopt Johanns en hij gaat zich vier dagen in de week wijden aan het maken van echo’s in de echocentra van Rijssen en Deventer.

Hij heeft deze stap verder genomen om vier dagen in plaats van zes dagen per week aan het werk te zijn. Zo is hij nu ook 's avonds vrij na al deze jaren dag- en avonddiensten. Ook hoopt hij nu in zijn vrije tijd samen met zijn vrouw te kunnen genieten van het oppassen op hun kleindochter. Hij heeft genoten van zijn carrière als verloskundige in Rijssen en omstreken. Heel veel kinderen heeft hij zien geboren worden en hij heeft genoten van de vele contacten tijdens de spreekuren bij de begeleiding bij de zwangerschap van de aanstaande ouders en de geboorte van hun kinderen. ‘’Het mooiste werk wat er is’’, aldus Johanns. Hij is zeer te spreken over de warme ontvangst in alle gezinnen die hij heeft bezocht in de afgelopen jaren. Frappant is dat de kinderen die hij heeft bijgestaan tijdens hun geboorte nu zijn clientèle zijn geworden nu ze zelf kinderen hebben gekregen.

Loopbaan
Gerd Johanns was aanvankelijk afgestudeerd als onderwijzer, maar daar was in de jaren negentig weinig vraag naar en hij besloot een opleiding te volgen voor verloskundige na eerst de verpleegopleiding A gevolgd te hebben. Na afronden van deze studie begon hij samen met zijn echtgenote een verloskundigenpraktijk aan huis in de Hagslagen in Rijssen. "Zonder de uitstekende hulp van mijn vrouw Betty had ik het niet gered." Na enkele jaren werd de praktijk voortgezet in een vestiging aan de Haarstraat in Rijssen. Ruim 10 jaar geleden is de praktijk verhuisd naar het Medisch Centrum in Rijssen aan de Wijnand Zeeuwstraat. In de loop van de jaren is de praktijk uitgegroeid met nu als maten: Lieke Scharbaai en Elsbeth Bosch en als waarneemster Anouk Rutterkampen met assistentie van Janny Retering. "Als mijn opvolgster is aangesteld Mariëlle ten Voorde, in wie ik het volste vertrouwen heb."

Via deze weg wil Gerd iedereen nog bedanken voor het in hem gestelde vertrouwen en iedereen nog een gezond en gelukkig 2020 toewensen.

Dick Tukkers

Meer berichten
 
Auto zoeker