Afbeelding
Foto: Mike Rikken

StrongmanRun groeit uit tot Yu Man Race Obstacle Run

Algemeen

HELLENDOORN - De StrongmanRun en de StrongSisterRun zijn bij bijna iedereen wel bekend, maar er zijn nu de nodige veranderingen op komst. De nieuwe koers en daarbij behorende nieuwe naam van de StrongmanRun is bekend. Het event gaat verder als Yu Man Race. Ook de StrongSisterRun wordt onderdeel van de Yu Man Race. Dit betekent geen verschil meer tussen mannen en vrouwen.

De nieuwe koers is een van de redenen dat de samenwerking met Fisherman's Friend is opgezegd. "Een gezamenlijk besluit", vertelt Bas Wispels. "Onder Yu Man Race organiseren wij meerdere evenementen en worden we toegankelijk voor verschillende groepen mensen, van topsporters tot kids. Bovendien kunnen we ons nu nog meer richten op de gezonde kant van sporten."

De eerste Yu Man Race
Op 5 en 6 september 2020 vindt de eerste Yu Man Race plaats. De Yu Man Race is niet alleen de obstaclerun op 6 september in Hellendoorn. Het aanbod is uitgebreid met een hardloopwedstrijd en Yu Man Race Kids Obstacle Run op 5 september en op 18 april de Yu Man Race Throwdown in het FBK-stadion in Hengelo.

Voor mannen en vrouwen
De naamsverandering en bijbehorende missie betekent ook dat de StrongSisterRun vanaf nu opgaat in de Yu Man Race. Er is geen verschil meer in geslacht, maar om Yu Man Race toegankelijk te maken voor iedereen wordt de obstaclerun opgedeeld in vier afstanden: 5km – 10km – 15km en 21km. Bovendien wordt rekening gehouden met het niveau van de sporters.

Samenwerking
De organisatie zoekt de samenwerking op met maatschappelijk betrokken partijen en bedrijven die zich bezighouden met de fit- en gezondheid van mensen. "Ons doel is onze evenementen voor iedereen toegankelijk maken, maar dat betekent niet dat het er soft aan toegaat. In aanloop naar het event is goede begeleiding nodig." Zo krijgt iedereen die zich inschrijft een gratis trainingsprogramma en volgen in de aankomende maanden verschillende workouts en clinics.

Ga voor meer informatie en tickets naar www.yumanrace.com

Foto: Fotografie Mike Rikken

Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 1 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 3 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 6 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 9 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 13 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 23 uur geleden
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16