Afbeelding

Column: Open dag!

Algemeen

Is het verstandig om in groep 7 al een open dag te bezoeken voor de middelbare school? Ik zeg JA! Net zoals het verstandig is niet tot het laatste jaar middelbare school te wachten om naar een open dag van MBO- of HBO-opleidingen te gaan. Het is belangrijk dat de school bij het kind past en het kind bij de school. En daar kom je maar op één manier achter: scholen bezoeken tijdens de open dagen.

Bereid je goed voor, bekijk de website van de school, zodat je weet wat je kunt verwachten en gerichter vragen kunt stellen aan de leerkrachten en leerlingen. Vooraf de website uitpluizen is zeker slim in het geval uw kind dyslexie, dyscalculie, ASS, AD(H)D of een andere leeruitdaging heeft. Welke protocollen hanteren zij hiervoor?

De keuze van de school moet natuurlijk de keuze van jouw kind zijn en niet die van zijn of haar vrienden. Hoewel het zeker belangrijk is dat je kind wel vrienden op die school heeft... Betrek je kind daarom actief bij de voorbereidingen. Het is een mooi gespreksonderwerp waarin jij je kind kan polsen waar hij of zij staat en wat hij/zij wil.

Wat kun je nou verwachten van de school tijdens zo'n Open Dag? Vanzelfsprekend laat de school zich van zijn beste kant zien. Alles is netjes opgeruimd en de leerkrachten staan ouders en kinderen bereidwillig op te wachten. Alles draait om en voor de leerling(en). Wees je bewust van alle prikkels die men afgeeft om jouw kind binnen te halen. School is in dat opzicht niets minder dan een 'bedrijf' dat leerlingen nodig heeft om een bepaalde kwaliteitsstandaard hoog te houden. En laten we eerlijk zijn: in dit geval draait alles om kwaliteit. Alleen het beste is goed genoeg voor jouw kind!

Ingrid Aaltink
Kennis Educatie Centrum

De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 4 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 6 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 8 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 20 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 22 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord gisteren
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 18 apr, 11:46
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 18 apr, 10:12