Afbeelding

Niet alles kan in de glasbak!

Algemeen

TWENTE - Afvalinzamelaar Twente Milieu ziet nog te vaak dat het onduidelijk is voor mensen welke soorten glas wel of niet in de glasbak mogen. Dit maakt de verwerking van dit glas echter lastiger.

In de glascontainers mag alleen verpakkingsglas, zoals wijn- en drankflessen en potjes zoals van jam of pindakaas. Er mag ook veel niet in de glasbak. Bijvoorbeeld geen spiegels, ovenschalen, koffie- en theekannen, glazen vazen, glazen drinkbekers of glazen, aquariumglas, autoruiten, kristal, porselein en keramiek. Dit soort afval moet men bij het restafval gooien of inleveren bij een afvalbrengpunt. Veel van de genoemde soorten zijn namelijk niet 'echt' glas, of dusdanig vermengd met andere stoffen dat bijvoorbeeld een smeltpunt anders ligt.

Goed op weg
Het inzamelen van gebruikt glas loopt nu al erg goed. In 2018 werd zo'n 502 miljoen kilo verpakkingsglas op de markt gebracht en in hetzelfde jaar werd 430 miljoen kilo ingezameld. Dat komt neer op 86 procent. Glas is vrij eindeloos recyclebaar en herbruikbaar als grondstof voor nieuw glas. De hoop is dan ook dat mensen hun glas nog beter zullen scheiden, waardoor dit percentage verder omhoog kan. Daarnaast draagt het correct inleveren van deze en andere afvalstromen bij aan de betaalbaarheid van de afvalinzameling.

The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 11 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 12 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 18 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 20 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 22 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25