Afbeelding

Start Muziek onder de Trap

Algemeen

NIJVERDAL - Op donderdag 23 januari start Muziek onder de Trap het nieuwe jaar met het Vrouwenkamerkoor Voca Me en het duo Saxyon. Tijdens het concert in het Huis voor Cultuur en Bestuur zullen Voca Me en Saxyon onder andere het 'Requim' van Gabriel Fauré ten gehore brengen. Het concert is van 20.00 tot 21.00 uur en is gratis toegankelijk.

Vrouwenkamerkoor Voca Me is een ambitieus koor voor vrouwen met koorervaring en/of zangles, woonachtig in Overijssel en omstreken. Het koor is opgericht in 2008 en staat vanaf het begin onder leiding van Yt Nicolai. Zij is in Nijverdal bekend van het Oratoriumkoor Soli Deo Gloria dat zij een aantal jaar heeft gedirigeerd. Voca Me streeft naar een hoog niveau bij het uitvoeren van composities uit verschillende perioden, vanaf de 19e eeuw tot nu. Echter worden werken uit de barok ook niet geschuwd. Er is ruimte voor nieuwe leden, voor alle stemgroepen. Belangstellenden zijn van harte welkom om een repetitie bij te wonen. Er wordt drie keer per maand op woensdagavond geoefend in Holten. Mail even naar: info@vocame.nl. Of informeer na afloop van het concert! Meer informatie over komende concerten kunt u vinden op Facebook en www.vocame.nl.

Veelzijdige musici
Saxyon is een zeer veelzijdig en dynamisch duo, bestaande uit twee jonge musici: Ellen Zijm (accordeon) en Marijke Schröer (saxofoon). Dit duo is ontstaan in 2013 en veroverde in korte tijd de harten van het publiek met zuivere klanken en een afwisselend repertoire. Marijke en Ellen weten als geen ander de eindeloze mogelijkheden van hun instrumenten voor het voetlicht te brengen. Een speciaal project van het duo is het eigen arrangement van het Requiem van Gabriel Fauré, waarmee Saxyon al met verschillende Nederlandse koren op de planken heeft gestaan. Ook begeleidden zij andere koorwerken en vocale werken, waaronder het Stabat Mater van Pergolesi. Verder zult u een aantal a capella stukken kunnen beluisteren van de hedendaagse componisten Eva Ugalde en Rihards Dubra. Het duo zal ook een aantal eigen werken ten gehore brengen.

Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 2 uur geleden
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 4 uur geleden
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 6 uur geleden
Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 8 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 20 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 22 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 19 apr, 11:56
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07