Lokaal Hellendoorn gaat voor jongeren een cursus starten over de lokale politiek

HELLENDOORN - Ben jij tussen de 16 en 30 jaar en geïnteresseerd in de lokale politiek en het wel en wee van de gemeente Hellendoorn? Dan is deze cursus iets voor jou! Lokaal Hellendoorn start binnenkort met een introductiecursus gemeentepolitiek voor jongeren.

Deze cursus bestaat uit enkele bijeenkomsten waarin gekeken wordt hoe de politiek in de gemeente werkt. Hoe komen beslissingen tot stand, wat gaat daaraan vooraf en welke invloed kun je uitoefenen? Onderdelen die onder andere behandeld zullen worden zijn: Wat komt er allemaal kijken bij gemeentepolitiek? Hoe zitten de gemeentefinanciën in elkaar? Wat is het sociaal domein? Hoe komen bestemmingsplannen tot stand? Wat is de praktijk van alledag van een gemeenteraadslid en van een wethouder. Een interessante cursus voor iedereen die meer wil weten over de lokale politiek. Iedereen heeft tenslotte met de besluiten van de lokale politiek van doen.

Opstap
Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met lokale partijen uit Ommen en Raalte en kan een prima opstapje zijn naar meer politieke betrokkenheid en activiteit. De bijeenkomsten zullen voor de zomervakantie afgerond worden. Voor meer informatie en opgave kun je contact opnemen met Annemarie Dubbink, raadslid Lokaal Hellendoorn. Ze is per mail bereikbaar via annemarie_dubbink@hotmail.com. Opgeven kan tot uiterlijk 12 februari aanstaande.

Meer berichten
 
Auto zoeker