Afbeelding
Foto: Pop Rock Factory

(Pop)muziek in de klas

Algemeen

HELLENDOORN - Vertegenwoordigers van basisscholen, muziekverenigingen, culturele instellingen en muziekscholen uit de gemeente Hellendoorn tekenden donderdag 6 februari het MuziekAkkoord 'Méér Muziek in de Klas'. De partijen werken samen, zodat alle kinderen op basisscholen in de gemeente Hellendoorn over acht jaar weer structureel muziekonderwijs krijgen.

Een van de namen die mij direct opvalt is de Pop Rock Factory. Dat zal een vrolijke boel worden op school! Annet Broeze van de Pop Rock Factory lacht. "Dat beeld zullen meer mensen voor zich zien, denk ik. Het mooie aan deze samenwerking is dat kinderen in aanraking komen met alle aspecten van muziek maken. Het bespelen van instrumenten, het samen muziek maken en de diverse muziekstijlen. Wij richten ons meer op de popmuziek, muziekverenigingen als KSW, Emos of de Hellendoornse Harmonie weer op heel andere muziek. En er doen er nog veel meer mee. Zo kunnen de kinderen echt ervaren wat het is. Muziek maken is heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, ze leren er heel veel van."
Omdat er zoveel partijen meedoen, kunnen de scholen zelf een pakket van muziekonderwijs samenstellen. Ze kunnen kiezen voor één vereniging of muziekschool, maar ze kunnen ook een combinatie kiezen. "Voor ons is het belangrijk dat kinderen op een makkelijke manier de lol van muziek maken leren," vervolgt Annet. "Het is echt de bedoeling dat we met het muziekonderwijs in een aantal weken komen tot een leuk en goed klinkend muziekstuk."

De woorden van onderwijswethouder Anja van den Dolder in het persbericht onderstrepen dit: "Met de ondertekening van het MuziekAkkoord investeren we in de toekomst van onze kinderen. We geven ze de ruimte hun muzikale talent te ontdekken en te ontwikkelen. Hierdoor ontstaat een nieuwe generatie van creatieve denkers en makers."
"Het is gewoon jammer dat er niet meer op alle basisscholen gelegenheid is samen muziek te maken," zegt Annet. "Er is vaak geen geld voor een muziekdocent of instrumenten. En de meeste leerkrachten zitten al zo vol in het werk dat ze het er niet 'even' bij kunnen doen."

Tekst door: Tekststroom.com

Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 1 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 17 uur geleden
Afbeelding
Leer alles over de snijplotter 17 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters winnen rijstijlrubrieken 26 mrt, 20:39
Afbeelding
SVVN boekt nuttige zege in Holten 26 mrt, 20:00
Afbeelding
IVN Hellendoorn-Nijverdal bestaat 50 jaar: Natuurfeest bij het Buitencentrum 26 mrt, 18:00
Afbeelding
In de ZINiN Bibliotheek Nijverdal start een nieuwe leesclub 26 mrt, 10:17
Afbeelding
Ontdek het openbaar vervoer 25 mrt, 08:01