Foto: Kernteam

75 jaar vrijheid: Kernteam

HELLENDOORN – Volgens mij kan het niemand zijn ontgaan: over een paar maanden is de hele gemeente in de ban van '75 jaar vrijheid'. Al ruim twee jaar is het kernteam bezig met voorbereiden, bespreken, inventariseren en coördineren. Maar wie doet nu eigenlijk wat?

Zelfs na mijn gesprek met het kernteam kan ik daar geen volledig antwoord op geven, want het is gewoon teveel om op te noemen. Wel is heel duidelijk dat echt alle inwoners van de gemeente bij activiteiten betrokken zijn. Henk Morsink en Leonie Smit maken deel uit van het kernteam en kunnen mij zo mooi wegwijs maken in alle activiteiten. Kijk voor een uitgebreide agenda vooral op www.75jaarvrijheidhellendoorn.nl. Op deze site staan echt de laatste nieuwtjes en aanvullingen.

"Als kernteam zijn wij inderdaad twee jaar geleden al begonnen," zegt Henk Morsink. "Wij coördineren alles en zorgen er voor dat iedereen even veel aandacht krijgt. Na de eerste bijeenkomst zijn wij gestart met fondsenwerving en hebben nu ongeveer 60.000 euro verzameld. Maar dat is nog lang niet genoeg. Alle initiatiefnemers hebben van ons een lijst met benaderde bedrijven en organisaties gekregen, zodat zij nu verder zelf fondsen kunnen werven. De Stichting 75 jaar vrijheid Hellendoorn heeft de Anbi-status gekregen, zodat giften voor de bedrijven aftrekbaar zijn. Daarnaast ondersteunen wij de initiatiefnemers met het genereren van publiciteit, zoals bijvoorbeeld verhalen in de krant."

"Er komt zoveel bij kijken," vertelt Leonie. "Naast allerlei praktische dingen, denken we mee over het werven van vrijwilligers, we roepen alle buurten op hun wijk in 'vrijheidsstijl' te versieren en vragen iedereen te vlaggen. Tot nu toe wordt overal goed gehoor aan gegeven." Voor meer details over de verschillende activiteiten verwijzen ze me door naar de organisatoren. Janneke Meijer is bijvoorbeeld heel actief op het gebied van educatie. Zij reisde met een speciaal door haar samengesteld leerpakket langs alle basisscholen. Bert Wolbers weet alles over activiteiten in Nijverdal. Daar moet ik binnenkort maar eens mee in gesprek. De komende weken lees je in deze krant meer wetenswaardigheden over al die verschillende activiteiten.

Door: Tekststroom.com

Meer berichten
 
Auto zoeker