Afbeelding

Carnaval in Nijverdal barst los na overdracht van sleutel!

Algemeen

NIJVERDAL- Vandaag, 14 februari, is het dan eindelijk zover: het carnaval in Nijverdal zal in alle hevigheid losbarsten! Nadat burgermeester Anneke Raven gisteravond de sleutel van de gemeente Hellendoorn overgedragen heeft aan prins Twan de 1e van carnavalsvereniging de Gagelkealtjes, is het vandaag de beurt aan de jonge carnavalsvierders om zich van hun beste kant te laten zien!

Vanmorgen zullen de Gagelkealtjes een bezoek brengen aan de katholieke basisscholen in de gemeente om hier aan te sluiten bij de polonaise en mee te lopen in diverse optochten. 's Middags zijn alle kinderen welkom in de residentie van de Gagelkealtjes, de kantine van voetbalvereniging de Zweef aan de Koersendijk. De feest zal losbarsten om 14.30 uur en zal tot ongeveer 17.00 uur duren, de entree is gratis. DJ Lars zal deze middag voor de muzikale ondersteuning zorgen, en er zijn prijzen te verdienen voor degene die zich als mooist verkleedt!

Mocht u dan als volwassene inmiddels ook het carnavalsvirus te pakken hebben, geen nood! 's Avonds pakken de Gagelkealtjes nogmaals uit, u bent vanaf 20.30 uur tot 01.00 uur welkom bij hun residentie. Ook voor deze avond zal DJ Lars voor de muzikale begeleiding zorgen.

Zaterdag 22 februari zullen de Gagelkealtjes, net als vorige jaren, acte de présence geven bij de carnavalsoptocht in Haarle.

Woensdag 26 februari zal het carnaval traditioneel worden afgesloten met het 'haring happen' bij het gemeentehuis op het Henry Dunantplein in Nijverdal. Hier zullen ook opnieuw carnavalsvereniging de Sukkewottels uit Haarle en de Ketelaars uit Hellendoorn aanwezig zijn.

Daarna gaan de kostuums (helaas) weer voor een jaar terug in de kast, en hopen wij dat Nijverdal terug kan kijken op een meer dan geslaagd carnaval. Alaaf!

The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 3 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 4 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 10 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 12 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 14 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25