Afbeelding
Foto: mike

Wat je nog niet wist over manchetknopen

Algemeen

Manchetknopen zie je in het hedendaagse straatbeeld steeds minder. Zonde! Want manchetknopen kunnen net dat extraatje toevoegen aan je outfit. Wanneer je om je heen kijkt, zie je dat de mannen in de advocatuur en bankwezen nog veelal manchetknopen dragen. Tevens zie je de manchetknoop vaak op bruiloften. In dit artikel wordt uitgelegd wat een manchetknoop is, welke soorten je hebt en hoe je een overhemd kunt herkennen die manchetknopen nodig heeft. Benieuwd? Lees dan snel verder. 

Welk overhemd heeft een dubbele manchet nodig??

Het is gelukkig vrij gemakkelijk om een overhemd te herkennen die manchetknopen nodig heeft. Wanneer de mouw van een overhemd is omgeslagen, heeft de mouw een dubbele manchet nodig om de twee openingen aan elkaar te bevestigen. Dus wanneer je geen knopen ziet, heeft het overhemd manchetknopen nodig. Is de manchet van het overhemd aan elkaar bevestigd met een knoopje en is de manchet niet dubbelgevouwen, dan heb je geen manchetknopen nodig.

Wat zijn manchetknopen?

Ben je de vastgenaaide knoop aan je overhemd zat? Probeer dan eens wat nieuws en koop een dubbele manchet overhemd. Over het algemeen typeert de manchetknoop luxe en subtiliteit. Tevens is het zoals genoemd een hulpmiddel om de manchet van het overhemd dicht te maken. De manchetknoop is los en kun je dus bij elk dubbele manchet overhemd gebruiken. Er zijn eindeloze combinaties mogelijk.

Wat voor soort manchetknopen zijn er?

Over het algemeen worden manchetknopen van twee verschillende materialen gemaakt. Dit zijn kunststof en parelmoer.  Manchetknopen heb je in talloze soorten en maten. Het voordeel van de verscheidenheid in manchetknopen, is dat je eindeloos kunt combineren in vormen, maten en kleuren. De volgende manchetknopen zijn het populairst:

  • Klassieke manchetknopen
  • Zijden manchetknopen
  • Torpedo-manchetknopen
  • Franse manchetknopen

Daarnaast zijn er drie soorten sluitingen voor manchetknopen: ketting, vast of draaibaar. 

Bij welke gelegenheden is een manchetknoop geschikt?

Een overhemd met manchetknoop straalt luxe uit. Om deze reden zie je dat de manchetknoop veelal gedragen wordt tijdens luxe evenementen, denk hierbij aan een gala of een andere formele gelegenheid. Ook kun je er voor kiezen om een overhemd met manchetknopen te dragen bij een etentje met een belangrijke zakenrelatie. De manchetknoop kan in dit geval een perfect aanvulling zijn op je outfit en wat je deze dag wilt uitstralen.

Ben je na het lezen van deze minigids over manchetknopen op zoek naar een manchetknoop om jouw outfit af te maken? Dan moet je eens naar heerenzaak.nl surfen. Daar vind je stijlvolle, luxe manchetknopen van de meest luxueuze merken. Bezorg je outfit dat extraatje.

Afbeelding
Hé notaris, verklaar 's! 54 seconden geleden
Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 12 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 14 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 16 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 18 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 18 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 20 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 22 uur geleden