Afbeelding

Kunstenaar van de week

Algemeen

RIJSSEN - De kunstenaar van deze week is Ineke KleinJan uit Rijssen. Ineke tekent en schildert al vanaf de jaren dat ze een potlood kan vasthouden. Mijn ouders gaven ons als kind op vakantie elke keer weer een nieuw schets- of kleurenboek met potloden en stiften en daar was ik steeds ontzettend blij mee.

Sinds een jaar of tien ben ik bezig met schilderen. Ik heb meerdere technieken en soorten verf uitgeprobeerd, maar uiteindelijk gekozen voor acrylverf. Mijn beeldend werk kenmerkt zich door het kleur- en lichtgebruik. Ik schilder naar aanleiding van een thema dat mij bezighoudt en dat kan van alles zijn. Het kan een lied of tekst wat ik op zondag hoor zijn, maar ook iets vrolijks of abstracts.

Momenteel volg ik een cursus bij "vrolijk schilderij" in Hengelo. Ik heb hier bewust voor gekozen, omdat deze manier van werken met palletmessen en verfrollers mij helpt om minder perfectionistisch te zijn. Uiteraard spreken mij de vrolijke kleuren en de gekkigheid in de opdrachten me ook aan. Schilderen is voor mij een manier van ontspannen en te genieten. Ik schilder ook graag met anderen of help graag anderen met schilderen. Dit doe ik als kunstenaar of beeldend therapeut tijdens workshops of tijdens de sessies. Ik geniet ervan als ik zie dat kleine kinderen of juist hele oude mensen in staat zij om iets maken waar ze zelf versteld van staan. Ik zie ze genieten en groeien tijdens het proces, geweldig! Ik hoop in de maand april mijn eigen praktijk voor beeldende therapie aan het Hogepad te openen.
Dick Tukkers

The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 2 minuten geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 1 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 7 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 9 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 11 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! gisteren
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema gisteren
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25