Afbeelding
Foto: ANNAUF

Wandelend praten met lotgenoten na een verlies

Algemeen

NIJVERDAL - Bij Evenmens Samen Verder lopen we letterlijk en figuurlijk 'een eindje met je mee' in het rouwproces. De bedoeling van de wandeling is om mensen met een verlies bij elkaar te brengen. Al lopend met elkaar in gesprek te gaan. Praten met lotgenoten kan namelijk troost en steun geven. Op 15 februari is er weer een wandeling in Wierden en op 20 februari een wandeling in Nijverdal.

Het verwerken van verlieservaringen gaat buiten beter. Het praten in combinatie met het in beweging zijn (zowel fysiek als psychisch) geven je ruimte en inzicht. Er is ruimte voor het verhaal, voor de emoties en het afscheid nemen. Maar het is ook goed om stil te zijn en dit te ervaren. We zijn er 'even uit', voelen onze hartslag en ervaren de natuur! Je maakt deze wandeling samen met een gids.

Wandel mee
Heb je behoefte aan deze vorm van ondersteuning, dan kun je deelnemen aan deze wandeling in Nijverdal (Vertrek 10.00 uur vanaf Buitencentrum Nijverdal) of Wierden (Vertrek 10.00 uur vanaf het station). Deelname is kosteloos, een kopje koffie/thee onderweg is voor eigen rekening; graag van tevoren aanmelden bij Ina Versmissen iversmissen@evenmens.nl of 0548-638830.

Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 53 minuten geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 2 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 4 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 7 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 7 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 9 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 11 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 27 mrt, 17:45