Waterpolo  Nijverdal, Het Ravijn Heren 1 - ZPB Heren 1  14-12-2019 eredivisie waterpolo
Waterpolo Nijverdal, Het Ravijn Heren 1 - ZPB Heren 1 14-12-2019 eredivisie waterpolo Foto: Wim Beunk

Heren Het Ravijn houden schade beperkt

Algemeen

NIJVERDAL - Met een verschil van vijf doelpunten verloren de waterpoloheren van Het Ravijn zaterdagavond in eigen bad de competitiewedstrijd tegen koploper en kampioenskandidaat UZSC uit Utrecht. Na een achterstand van 4 doelpunten in de eerste periode, die eindigde in 0-4, werd het uiteindelijk 11-16 voor de Utrechters. Met een verschil van 5 doelpunten verloor de ploeg van Ron Loos de wedstrijd, maar daar zag het in het begin niet naar uit: de doelpunten vlogen de Nijverdallers om de oren.

Loos trok na de wedstrijd dan ook de conclusie: "De Utrechters waren de betere ploeg vanavond. Zij hebben veel meer scorend vermogen dan wij. We hadden ook nog te maken met twee spelers die niet mee konden spelen: Joran Loos heeft last van een liesblessure en we misten Lars Gottemaker die een wedstrijd is geschorst na de rode kaart die hij opliep in de wedstrijd tegen De Ham." De waterpoloërs behouden echter plaats 4 op de ranglijst. Wel beschikte Loos over twee keepers: zowel Job van As als Brent Hofmeijer keepten zaterdagavond twee parten. Zaterdag 15 februari reist de ploeg naar Zaandam waar om 18.00 uur in zwembad De Slag de wedstrijd tegen een dit seizoen versterkt ZV De Zaan op het programma staat. Dat wordt een wedstrijd om plaats drie en vier. De Zaan heeft 26 punten uit 13 wedstrijden. Het Ravijn 24 punten uit 13 wedstrijden. Thuis werd 26 oktober met 9-8 van hen gewonnen. Spannend wordt het zeker.

Dames Het Ravijn
De waterpolodames kunnen nog van een weekje rust genieten. Aankomend weekend wordt de tweede kwartfinale-ronde om de KNZB beker gespeeld. Omdat tegenstander ZPB zich heeft teruggetrokken is de ploeg van Jan Mensink automatisch geplaatst voor de halve finale.

Statistieken
Heren Het Ravijn-UZSC: 11-16
Periodestanden: 0-4, 2-9 (2-5), 6-12( 4-3), 11-16 (5-4)
Doelpunten Het Ravijn: Bas ter Brake 5x, Cas Legtenberg 2x, Emiel Wouters 2x, Finn Kuipers 1x, Bas Jan Dijkink 1x
Doelpunten UZSC: Benjamin Hoekman 5x Pascal Janssen 4x, Mike van den Brink 2x, Benjamin Hessels 2x, Sebastiaan Hessels 1x, Bram van den Bersselaar 1x, Gies Wijnhoven 1x

V.l.n.r.: Dennis Hesselink (directeur Oude Wolbers), Willemijn de Roy van Zuydewijn (projectleider Vastgoed Reggewoon), Gerrit Breeman (directeur-bestuurder Reggewoon).
Officiële start bouw op oude locatie Blenkeschool 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 4 uur geleden
Een blij team van Draw2design. Zij gingen met de felbegeerde titel en bijbehorende beeldje terug naar de zaak.
'Draw2design is een terechte winnaar' 6 uur geleden
Afbeelding
Hé notaris, verklaar 's! 8 uur geleden
Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 20 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 22 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! gisteren
Afbeelding
ColumLicht balsemen 28 mrt, 13:33