Afbeelding

Speelplaatsen moeten behouden blijven

Algemeen

HELLENDOORN - Een divers en leuk lokaal speelaanbod is belangrijk voor de jeugd binnen de gemeente Hellendoorn. Ze dragen bij aan de leefbaarheid en het sociale karakter van buurten. Toch staan de lokale speelvoorzieningen onder druk door geplande bezuinigingen; iets waar ook Lokaal Hellendoorn zich zorgen om maakt.

Lokaal Hellendoorn werd benaderd door omwonenden van de speelplaats op de hoek Zwaluwtong, Wintergroen, Leeuwenbek en Madeliefje. Een druk bezochte speelplaats in de Kruidenwijk, die volgens Lokaal Hellendoorn ook steeds kinderrijker is.

Onzekere toekomst
De speelplaats werd de afgelopen jaarwisseling beschadigd door vuurwerk. De gemeente stuurde omwonenden een brief waarin de gemeente aangaf om mogelijke sluiting te overwegen. Dit zou dan in juni besloten worden, dus vooralsnog zou de speelplaats niet hersteld worden. Volgens Lokaal Hellendoorn was ook de ietwat beschuldigende toon richting ouders niet goed gevonden. Zij zouden te weinig gedaan hebben om schade te voorkomen. Een suggestie die zij absoluut vervelend vinden. Er is namelijk wel degelijk sociale controle, maar incidenten kunnen nooit helemaal voorkomen worden. Lokaal Hellendoorn is niet blij met de gang van zaken en hoe dit gecommuniceerd is naar de ouders. Bezuinigen op speelplaatsen zou alleen moeten gebeuren na goed overleg met kinderen en ouders die hiervan gebruik maken. Het is dan ook belangrijk dat het college van B&W op tijd communiceert met betrokkenen. De fractie hecht een grote waarde aan de speelplaatsen op zich en stelt daarom ook diverse vragen. Onder meer over de gekozen toon qua communicatie en de concrete plannen voor bezuinigingen op de lokale speelplaatsen.

Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 6 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 9 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 10 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 13 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 13 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 15 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 17 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 27 mrt, 17:45