Afbeelding
Foto: Gemeente Hellendoorn

Asbest, verduurzamen en pleegouderschap

Algemeen

HELLENDOORN - De gemeente Hellendoorn heeft momenteel diverse zaken te melden, waaronder een interessante oproep. We nemen deze week even kort wat lokale items door.

Asbest; alleen de naam al roept een zekere angst op bij mensen. Niet geheel onterecht; asbest kan onder specifieke omstandigheden grote gezondheidsschade aanbrengen bij mensen die er langer mee werken of vaker blootstelling hebben. Toch vallen de risico's in veel gevallen mee.

Onderzoek
Ook in de gemeente Hellendoorn wordt actief gewerkt om de hoeveelheid asbest in panden en de bodem verder terug te brengen naar 0. Om asbest op openbaar toegankelijke locaties uit te sluiten werkt de Provincie Overijssel samen met onder meer de gemeente Hellendoorn aan het project Bodem Asbest Sanering. Zo onderzoekt men momenteel de bodem op verschillende plekken in de Nijverdalse wijk Groot Lochter. De kans dat er daadwerkelijk asbest ligt is echter klein. Mocht dit wel het geval zijn dan kan het gesaneerd worden. De komende maanden zal ook een vooronderzoek gehouden worden naar mogelijk asbesthoudende locaties elders, waaronder in Daarle en Daarlerveen.

Pleegouders gezocht!
Verreweg de meeste kinderen groeien gezond en gelukkig op in de gemeente Hellendoorn. Maar dit is lang niet altijd vanzelfsprekend. Soms kunnen kinderen voor korte of langere tijd niet thuis wonen door uiteenlopende omstandigheden. Bijvoorbeeld ziekte van een ouder, een situatie van huiselijk geweld of wanneer kinderen zelf kampen met problemen. In zo'n geval worden zij tijdelijk opgevangen door een pleegoudergezin.

Zware taak
Het opvangen van kinderen in een pleegoudergezin is een zeer uitdagende taak die lang niet iedereen aankan. Daarom is het ook lastig om voldoende gezinnen te vinden. Op woensdagavond 4 maart organiseert de gemeente samen met Jarabee en Trias een informatieavond voor mogelijke pleegouders. Deze zal gehouden worden van 19.30 tot 21.00 uur in het Huis voor Cultuur en Bestuur. Inschrijven kan door te mailen naar Barbara Eggink via b.eggink@hellendoorn.nl

Verduurzamen
Je hoort de afgelopen tijd ook steeds meer over het verduurzamen van je leven. Inwoners kunnen zelf veel doen om duurzamer te leven, wonen en werken in de brede zin. Hiervoor kan men ook op diverse manieren advies inwinnen. Bijvoorbeeld door een afspraak te maken met de lokale wooncoaches van Duurzaam (t)Huis Twente. Zij kunnen u adviseren over het verduurzamen van uw eigen woning. Met relatief kleine investeringen kunt u een hoog rendement behalen. Bovendien zijn er ook concrete subsidies voor duurzame investeringen. Maak eens een afspraak; u kunt hiervoor bellen met 088-185 01 30 of door te mailen naar info@duurzaamthuistwente.nl.

Spreekuur
U bent ook van harte welkom op het wekelijkse inloopspreekuur van de wooncoaches bij de gemeente. Dit is op de donderdag van 18.30 tot 19.30 uur in het Huis voor Cultuur en Bestuur.

Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 3 uur geleden
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 6 uur geleden
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 7 uur geleden
Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 9 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 22 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 23 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 19 apr, 11:56
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07