Afbeelding

Kinderen kunnen zondag 1 maart leren motorrijden in Nijverdal

Algemeen

NIJVERDAL - RACE-KIDS biedt kinderen tussen 6 en 14 jaar de mogelijkheid om kennis te maken motorrijden. Deze opstapdagen worden sinds deze winter ook georganiseerd bij Kartplaza Actionworld in Nijverdal. Zondag 1 maart wordt het laatste evenement van het winterseizoen georganiseerd in Nijverdal en het is voor kinderen nog mogelijk om zich aan te melden. 

Al jaren organiseert RACE-KIDS voor kinderen opstapdagen om te leren motorrijden. Dit doen de organisatie zowel binnen- als buitenbanen. Sinds deze winterperiode heeft RACE-KIDS ook een samenwerkingsverband met Kartplaza Actionworld. Iedere maand kunnen kinderen in Nijverdal voor de eerste keer opstappen op een minibike en zo leren motorrijden. Ook biedt RACE-KIDS rijtijd aan jonge gevorderde coureurs, die al wedstrijden racen. De kinderen worden ingedeeld in diverse groepen, waardoor iedereen met zijn eigen niveau de baan inkomt. Ook is het voor de ouders mogelijk om een keer op te stappen op een minibike.

RACE-KIDS heeft een ervaren begeleidingsteam. Veiligheid en plezier maken staan dan ook voorop tijdens de evenementen. RACE-KIDS regelt tevens de motoren en veilige kleding. Kinderen die voor de eerste keer komen rijden bij RACE-KIDS, worden opstappers genoemd. Het begin is heel laagdrempelig, want tijdens de eerste sessie loopt de ouder met het kind mee. Stel dat het kind valt of te hard gaat, dan kan de ouder de motor uitzetten door middel van het looptouw. Vervolgens wordt er langzaam naartoe gewerkt dat het kind zelfstandig kan gaan rijden.

Zondag 1 maart is de laatste kans dit winterseizoen om te gaan motorrijden bij Kartplaza Actionworld in Nijverdal. Aanmelden voor dit evenement kan nog tot zaterdag 29 februari 12:00 uur. Dit is mogelijk via www.race-kids.nl. Op de website vind je ook alle informatie over de tarieven en mogelijkheden.

Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 1 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 5 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 8 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 19 uur geleden
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10