Afbeelding

Herdenking Zwarte dag van Nijverdal

Algemeen

NIJVERDAL - Op zondag 22 maart is het 75 jaar geleden dat Nijverdal zwaar werd gebombardeerd. Er waren 73 slachtoffers te betreuren. Ieder jaar op 22 maart herdenkt Nijverdal die mensen, samen met de 13 mensen die bij andere bombardementen tijdens de tweede Wereldoorlog in Hellendoorn het leven lieten.

Omdat het 75 jaar geleden is, krijgt de herdenking een speciaal karakter. Om 11.00 uur is de inloop in de centrale hal in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal. Muzikale omlijsting wordt daar verzorgd door Marten en Marloes Reukema. In de theaterzaal zal Muziekvereniging KSW een uitvoering verzorgen van het door componist Bert Pfeiffer gecomponeerde werk “De zwarte dag van Nijverdal”. Aansluitend houdt burgemeester Raven een herdenkingstoespraak en zullen leerlingen van CBS De Meander de namen van de 73 omgekomen plaatsgenoten memoreren. Vervolgens is er voor iedereen de gelegenheid om bloemen bij de gedenksteen te leggen. Tot slot zal boven Nijverdal een herdenkingsvlucht plaatsvinden met historische vliegtuigen uit WOII. De piloten zullen dan “The Missing Man formation” uitvoeren ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. Voor het concert van KSW heeft u kaarten nodig. Deze zijn gratis af te halen bij het Toeristisch Bureau in de ZINiN Bibliotheek of online bestellen via www.zinin.com.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 8 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11