<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195474&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvannijverdal.com&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=744" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Het Rode Kruis heeft jouw hulp nodig

HELLENDOORN/NIJVERDAL - Ze zijn overal te vinden… Denk aan de intocht van Sinterklaas, de Nijverdalse Cityrun, Lichtjeswandeling, motorcross, Bruisend Nijverdal en StrongmanRun. De vrijwilligers van het Rode Kruis Hellendoorn-Nijverdal staan bij heel veel evenementen in de gemeente voor jou klaar. En daar komen steeds meer evenementen bij. Het Rode Kruis heeft jouw hulp dus hard nodig!

Zonder vrijwilligers is het Rode Kruis nergens. De afdeling Hellendoorn-Nijverdal bestaat op dit moment uit zo’n 45 vrijwilligers, waarvan er ongeveer dertig in worden gezet als hulpverlener bij evenementen. “Het Rode kruis is een enthousiaste organisatie met goed opgeleide vrijwilligers die op verschillende terreinen worden ingezet. Een hechte groep mensen die veel voor elkaar over heeft”, vertellen Tineke Lammers en Ron Mulder van het bestuur van de lokale afdeling. “Binnen de gemeente wordt het Rode Kruis steeds meer gevraagd om vrijwilligers te leveren voor evenementen. Heel mooi natuurlijk, maar dat betekent wel dat we veel meer vrijwilligers nodig hebben.”

Maar wat heb je eigenlijk nodig om vrijwilliger bij het Rode Kruis te worden? “Enthousiasme is genoeg,” zegt Tineke. “Via onze afdeling volg je een basisopleiding EHBO. Het ligt aan de kennis en ervaring van mensen hoelang je over deze opleiding doet. Binnen een paar maanden kun je al een basisopleiding en portofoontraining afgerond hebben. En daarna krijg je cursussen en trainingen aangeboden om jezelf te blijven ontwikkelen en specialiseren. Denk aan de trainingen voor evenementenhulpverlener en de modules alcohol & drugs en wandelletsel/voetverzorging. Belangrijk is dat je wilt leren!"

Vanaf 16 jaar kun je al vrijwilliger worden, maar tot je 18e jaar ga je altijd onder begeleiding van een ervaren vrijwilliger op pad. En ook zij staan nooit alleen, in verband met de veiligheid. Ron: “Je bepaalt zelf je beschikbaarheid en wanneer je in actie komt. Via een website kun je inschrijven als vrijwilliger bij verschillende lokale, regionale en landelijke evenementen. Het is vrijwillig, maar je moet wel een minimaal aantal uren in het jaar inzetbaar zijn.”
“Aanwezig zijn bij evenementen is niet alleen erg nuttig, maar ook gezellig. Als hulpverlener ben je zichtbaar, mensen spreken je makkelijker aan. Als je tijdens een tentfeest of festival weet waar het dichtstbijzijnde toilet is en waar je kunt pinnen, dan ben je al een heel eind”, lachen Ron en Tineke.

Naast de evenementen-hulpverleners zoekt het Rode Kruis ook instructeurs. Mensen die hun enthousiasme over willen brengen op anderen en andere vrijwilligers dingen willen leren. De opleiding tot instructeur wordt ook gefaciliteerd door het Rode Kruis.

Lijkt dat je wat? Meld je aan via: hellendoornnijverdal@rodekruis.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195474&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvannijverdal.com&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=744" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195492&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvannijverdal.com&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=744" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195475&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvannijverdal.com&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=744" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>