Afbeelding

Vrijwilligers en vrienden gezocht

Algemeen

TWENTE - MEE IJsseloevers zoekt vrijwilligers in de gemeenten Twenterand, Wierden, Rijssen-Holten en Hellendoorn voor de Vriendenkring. Een nieuw initiatief om vriendschappen te sluiten en te onderhouden voor mensen die moeilijk leren of een verstandelijke beperking hebben.

Eén miljoen mensen in Nederland voelen zich eenzaam. Ze missen een hechte, emotionele band met anderen. Of ze hebben minder sociale relaties dan ze zouden willen. “Eenzaamheid raakt iedereen, jong en oud, arm en rijk, maar mensen met een verstandelijke beperking, lopen nog meer risico om zich eenzaam te voelen. Het kan voor hen extra ingewikkeld zijn om nieuwe vrienden te vinden. En er is geen plek waar je dat kunt leren. Daarom brengen we mensen bij elkaar in de vriendenkringen, zodat ze samen die moeilijke eerste stap kunnen zetten”, zegt MEE-consulent Gerda Podde.

Zes personen per kring
In de vriendenkringen die worden gestart in Twenterand, Wierden, Rijssen-Holten en Hellendoorn is plek voor maximaal zes personen per groep. Een consulent van MEE begeleidt samen met een vrijwilliger de bijeenkomsten van de vriendenkringen. De begeleiders helpen bij het organiseren van activiteiten, ze stimuleren de vrienden om ideeën te bedenken en afspraken met elkaar te maken en geven tips om de vriendschappen te onderhouden. Het idee is dat de begeleiders zichzelf na verloop van tijd overbodig maken omdat de vriendenkring kan functioneren als een zelfstandige vriendengroep.

Vrienden en vrijwilligers
Inwoners die interesse hebben om deel te nemen aan de vriendenkring kunnen zich nu al aanmelden. De Vriendenkring start bij voldoende aanmeldingen en bij voldoende vrijwilligers die een vriendenkring willen begeleiden. MEE IJsseloevers is op zoek naar vrijwilligers die vier uur per maand vrij kunnen en willen maken om een vriendenkring te ondersteunen. Om te zorgen dat de vriendencirkel een vaste begeleider krijgt, vraagt MEE van vrijwilligers om zich voor minimaal een jaar aan de vriendencirkel te binden. Affiniteit met de doelgroep is een voorwaarde. En vrijwilligers wordt altijd gevraagd een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te overleggen.

Informatie en aanmelden
Aanmelden voor de Vriendenkring als vriend of als vrijwilliger kan bij Gerda Podde of Manon Bruggeman van MEE via groepswerkoij@meeijsseloevers.nl.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 18 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11