Afbeelding

Politie blijft alert op asociaal vandalisme

Algemeen

NIJVERDAL - Verveling mag nimmer een excuus zijn voor het plegen van vandalisme of ander asociaal gedrag. Helaas blijkt dit simpele feit voor sommige mensen lastig om te begrijpen.

De politie kreeg de afgelopen week weer diverse meldingen van vandalisme en ook de gemeente signaleert nog te vaak slecht gedrag. Zo werden afgelopen week bomen aan de Evenbergweg vernield en een bankje in het Blokkenpark. "Het is zo zonde dat dit soort dingen gebeuren..." verzuchtte de gemeente via Twitter. Naast dat het jammer is voor de boompjes die vroegtijdig aan hun einde kwamen, kost het de gemeenschap ook nog eens veel geld om dingen te herstellen. Zo kost een nieuwe prullenbak of dergelijk al gauw enkele honderden euro's. Wie iets verdachts ziet, kan contact opnemen met de politie, via 0900-8844 of bij noodsituaties op 112.

Lopend onderzoek
De politie onderzoekt ook nog steeds een andere zaak, namelijk de brandstichting op het terrein van de kinderboerderij in aanbouw in Nijverdal op 18 april. Uit onderzoek blijkt sprake te zijn van opzet. De politie hoopt nog steeds op eventuele getuigen of verdere tips.

The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 4 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 6 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 12 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 14 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 16 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25