Afbeelding

Auto Aaltink Nijverdalse CityRun afgelast voor dit jaar

Algemeen

NIJVERDAL - De Auto Aaltink Nijverdalse CityRun beleeft in 2020 geen vierde editie. Het gezellige hardloopevenement stond gepland voor zondag 27 september. De organisatie zette deze maandag formeel een streep door de plannen.

Hoewel het landelijke verbod op evenementen met een vergunning- en meldplicht geldt tot 1 september, heeft de organisatie in Nijverdal besloten dat de Cityrun definitief geen doorgang vindt. Volksgezondheid en veiligheid gaat boven vertier. "Het is spijtig, maar ondenkbaar dat in deze crisistijd een grootschalig evenement plaatsvindt. Het maatschappelijk belang staat voorop. We nemen dan ook onze verantwoordelijkheid.", aldus de organisatie. Bijkomend is het na 1 september niet meer haalbaar om het feest te organiseren zoals men dat graag zou willen: een grootschalig, sportief evenement voor lokale en regionale helden. Een hardloopfeest voor iedereen, zowel deelnemer en publiek. Volgend jaar september zal Nijverdalse CityRun in elk geval wel doorgaan als de omstandigheden het toelaten. Houd daarom de website: www.cityrunnijverdal.nl in de gaten voor het laatste nieuws.

Veel afgelast
Het regent inmiddels afgelastingen op de hardloopkalender; zelfs al richting het einde van het jaar gaan veel activiteiten niet door. Naast de onzekerheid over de crisis, speelt ook de onzekerheid bij sponsoren en de relatief lange voorbereidingstijd grotere evenementen een rol.

Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 1 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 13 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 15 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 21 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 23 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival gisteren
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39