Nijverdals netwerk bundelt de krachten

NIJVERDAL - Verenigingen en Stichtingen in Nijverdal hebben samen met de Stichting IkkanWelzijn, de Huiskamer van Nijverdal en De Welle de krachten gebundeld om tijdens de Corona Crisis initiatieven op te zetten om mensen in Nijverdal met elkaar in contact te brengen en te verbinden.

Vrijwilligers worden gestimuleerd, gevraagd en ingezet voor onder andere het maken van een praatje via de telefoon, beeldbellen, iemand opfleuren of gewoon een leuk kaartje te schrijven. Op basis van de wensen en behoeften met de focus op ouderen worden de vrijwilligers ingezet voor bijvoorbeeld boodschappen, klussen, hond uitlaten, vervoer en maaltijd bezorgen.

Ludieke start
Op 8 mei startte het initiatief op ludieke wijze: Wethouder Jelle Beintema verricht samen met Mevrouw Mulhof, inwoner van Nijverdal en Aafko de Vries vrijwilliger van de Huiskamer de aftrap. Omdat niet iedereen actief is op internet en juist deze groep behoefte heeft aan onder andere contact, ontvangen de inwoners van Nijverdal een “ouderwets” flyer met invulformulier en kunnen met hulp van de vele vrijwilligers aangeven welke behoefte zij hebben. De formulieren kunnen ingeleverd worden bij de Huiskamer van Nijverdal. Online kan men zich aanmelden via de nieuwe site www.ikkanwelzijn.nl

In de praktijk
Sommige inwoners hebben nu al maanden bijna geen contact meer, met name als er weinig familie in de buurt woont. Het telefoonnummer wordt daarom nu actief gepromoot en er worden flyers verspreid.Vrijwilligers staan klaar om contact op te nemen en voeren leuke gesprekken. Samen kan het formulier worden ingevuld en kan men zich aanmelden: Niet alleen voor gezellig contact, maar bijvoorbeeld ook voor het ontvangen van een maaltijd aan huis en/of hulp met het brengen van boodschappen. “Juist nu bijvoorbeeld de supermarkt in de Kruidenwijk voor een aantal weken dichtgaat, willen wij er voor zorgen dat inwoners die niet zo mobiel zijn zeker kunnen zijn dat ze hun boodschappen krijgen.” Er hebben vele inwoners zich gemeld bij de Welle die staan te popelen om als vrijwilliger in deze Corona Crisis meer te doen. Leden van het belteam onderhouden al zeer enthousiast contact met de zich al eerder aangemelde inwoners. Wethouder Beintema is trots en tevreden dat zo het aanbod van vrijwilligers gematcht wordt met wat de mensen in onze samenleving nu echt nodig hebben. “Ik hoop en verwacht dat veel mensen gebruik gaan maken van deze service en dienstverlening”.

Steun voor Noabers
Als je wilt helpen of je kent iemand die ondersteuning kan gebruiken, meld je dan aan via www.ikkanwelzijn.nl. Voor mensen die behoefte hebben aan een praatje is er het speciale telefoonnnummer 0548-638810 van De Welle.

Meer berichten
 
Auto zoeker