Deze vulling van een klaslokaal is voorlopig verleden tijd.
Deze vulling van een klaslokaal is voorlopig verleden tijd. (Foto: Reggesteyn)

Weer naar school

NIJVERDAL – Na de basisscholen is het binnenkort voor het voortgezet onderwijs tijd de deuren weer te openen voor hun leerlingen. Half mei kwam het verlossende woord: vanaf 2 juni mogen ze weer aan het werk.

“Natuurlijk zijn we heel blij dat we weer in de school aan het werk mogen, de leerlingen weer echt kunnen ontmoeten", zegt Nicoline Loeper, directeur van CSG Reggesteyn Nijverdal. “Toch brengt het ook wel enige spanning met zich mee. Want kunnen we er met z’n allen voor zorgen dat iedereen de corona-maatregelen na blijft leven? Dat is wel iets waar ik me als directeur zorgen over maak.”

Geen vakantie
“Voor iedereen is het duidelijk dat de afgelopen weken voor niemand echt vakantie zijn geweest. Kinderen en ouders, maar ook de leraren zijn best druk geweest met het op peil houden van het leerniveau van alle leerlingen. Maar ook om het contact met leerlingen te houden. Dat vraagt soms om improvisatie en vindingrijkheid. Daarnaast zijn op school de voorbereidingen voor het creëren van een veilige school in volle gang, zodat we straks met een goed gevoel de deuren kunnen openen.”

Ontmoeten
Nou kunnen de leerlingen maar een maand naar school, voor de zomervakantie begint. Heeft dat wel zin? “Het is een korte periode, maar heeft zeker meerwaarde. Het is belangrijk dat wij de leerlingen weer gaan ontmoeten. Dan kunnen we echt zien hoe het met ze gaat en van ze horen hoe ze de afgelopen weken hebben beleefd. Maar het is ook belangrijk dat de leerlingen elkaar weer gaan ontmoeten. De komende weken staan dan vooral in het teken van het met elkaar de lesstof doornemen en die dingen doen, die niet online kunnen.”
“Tegelijk is dit een mooi moment om te kijken hoe we in de toekomst verder gaan met het onderwijs. Hoe gaan we de lokalen inrichten? We werken nu vaak nog met de traditionele ‘busopstelling’, maar dat moeten we nu zeker hier en daar los laten. We gaan alle ruimte optimaal benutten de komende weken, waarbij we tegelijkertijd met kleine groepen zullen werken. Wie weet wat daar voor mooie inzichten voor ons onderwijs uitkomen.”

Meer berichten
 
Auto zoeker