Afbeelding

Goede doelen loterij voor hartveilig Twente

Algemeen

TWENTE - Wie o wie wordt in oktober 2020 de gelukkig winnaar van een droomauto. Het kan zomaar gebeuren door de eenmalige goede doelen loterij van ‘de Hart Loterij’. De winnaar wint een shoptegoed van 100.000 euro te besteden aan een droomauto naar keuze.

Wekelijks krijgen 300 mensen een hartstilstand, de inzet van burgerhulpverleners en AED’s is hierbij essentieel. Henk Poort en zijn stichting Twente Hart Safe zetten zich al 13 jaar vrijwillig in voor een hartveiligere samenleving.

Het idee
Het idee voor deze loterij is eigenlijk spontaan ontstaan. Henk Poort was in gesprek met enkele Twentse ondernemers over het tekort aan AED’s en het missen van structurele ondersteuning. Dat moet anders dachten zij en samen kwamen zij tot het idee voor een loterij. Dit vergde de nodige voorbereiding, zoals het aanvragen van een vergunning. “Eind maart heeft de Nederlandse kansspelautoriteit de aanvraag goedgekeurd en ons het groene licht gegeven.” Het is natuurlijk ook erg belangrijk dat de trekking eerlijk verloopt, deze zal worden uitgevoerd door een notariskantoor te Enschede. “Met de opbrengst van de loterij kunnen wij nu echt een groot verschil gaan maken en levens redden.”

Prijzen
Voor zo’n grote loterij zochten wij een knaller van een prijs: een droomauto ter waarde van 100.000 euro. Toch wilden wij niet afhankelijk zijn van 1 merk of type auto, daarom is gekozen voor een shoptegoed van 100.000 euro van Firstgear Cars te Almelo. Naast de auto zijn er nog andere prijzen te winnen zoals een wooncheque ter waarde van 10.000 euro van Maison Manon te Enschede en nog acht fantastische prijzen.

Loten
Er zijn 9999 loten à 100 euro te koop en als deze allemaal verkocht worden is er een winkans van 1 op 1000. De kansspelbelasting wordt betaald uit de opbrengst van de loterij. Iedereen die het goede doel wil steunen en kans wil maken op de prijzen kan een lot aanschaffen via de website Hartloterij.nl

The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 4 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 5 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 11 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 13 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 15 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25