Afbeelding
Foto: ZINiN

'Beentjes' gaat weer draaien!

Algemeen

NIJVERDAL - Met een grote zucht van opluchting hebben vrijwel alle Nederlanders gereageerd op de eerste versoepelingen van de corona-maatregelen. De kinderen gaan alweer twee weken naar school en voorzichtig openen bibliotheken, theaters en kappers hun deuren weer.

Chris Funk, directeur van het ZINiN Theater, is ook een blij man. "We zijn heel blij dat we in ieder geval weer een beetje aan de slag kunnen," zegt hij. "Maandag 18 mei kon de bibliotheek weer open voor het lenen en terugbrengen van boeken en andere materialen. We beperken het aantal mensen nu nog tot vijftien, maar als dat goed verloopt, kunnen we vanaf 1 juni misschien meer mensen tegelijk toelaten."

Een ander verhaal is het theater. "Dat klopt. We kunnen voorlopig geen theatervoorstellingen door laten gaan, omdat dat gewoon niet rendabel is. Het seizoen zou nu sowieso afgelopen zijn en de voorstellingen die niet door konden gaan, zijn verschoven naar volgend seizoen of helemaal gecanceld. Maar we gaan wel weer beginnen met de Zinema," vertelt hij enthousiast. "Vanaf 1 juni draaien we vier films per dag, te beginnen met de twintig keer uitverkochte 'Beentjes van Sint Hildegard'. De mensen die hier al kaartjes voor gekocht hadden, hebben we inmiddels aangeschreven, zij krijgen als eerste de gelegenheid een plek te reserveren. Er kunnen nu maar 30 mensen tegelijk in de zaal, dus die voorstellingen zitten misschien snel vol, maar als er plekken over blijven, kunnen anderen ook reserveren. Woensdag en zondag pakken we het oude ritme op met twee (nieuwe) films, waarvan één kinderfilm."

"Het geeft ons allemaal energie dat we nu weer wat kunnen," vervolgt Chris. "Als alles goed blijft gaan, kunnen we vanaf 1 juli 100 mensen per keer verwelkomen. Daar kijken we echt naar uit. We zijn nu druk bezig een leuk programma samen te stellen voor het Openluchttheater. We hadden een heel programma, maar dat hebben we helemaal moeten afblazen. Ook in het Openluchttheater mogen we vanaf 1 juli niet meer dan 100 gasten toelaten, terwijl we daar 800 zitplaatsen hebben. Dat vraagt om een heel ander programma. Maar volgens mij komt dat helemaal goed."

Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 20 apr, 12:00
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 20 apr, 10:05