Column: Van harte!

Van harte gefeliciteerd Hart van Hellendoorn-Nijverdal! Jullie mogen de officiële publicaties van de gemeente Hellendoorn plaatsen. Dat zijn iedere week twee pagina’s. Een bron van informatie voor de burger. En een vaste. En een betrouwbare. Het gemeentenieuws stond tot voor kort in het Twents Volksblad, het nieuwsblad met de meeste bekendheid en de oudste papieren. Voor veel inwoners jaren de belangrijkste bron van informatie. Niet iedereen heeft een abonnement op Tubantia, niet iedereen zit op Facebook. In het verleden was het Twents Volksblad een begrip. Daar kon je lezen wat er gebeurde en ging gebeuren. En wie kende niet de stukjes van Willem Poorterman “Dingen waarover men spreekt”. Je keek er naar uit.

Toen kwam de tijd van allerlei nieuwe lokale huis-aan-huis kranten. Daar in stond ongeveer hetzelfde. De stijl was net even anders. Ook wisselend van kwaliteit. Soms een hele dikke, dan weer een paar velletjes. En dan de bezorging. Weken wel, weken niet. Ineens heel trouw, dan weer heel onregelmatig. Ja de bezorging is de belangrijkste reden geweest dat “Hart van-“ nu het gemeentenieuws mag plaatsen. Na een aanbesteding kwam zij als de beste uit de bus. Het zou wel eens de doodsteek kunnen zijn voor het Twents Volksblad, dat overigens al maanden niet meer bij mij bezorgd wordt.

Hart van Nijverdal-Hellendoorn dus! Ik zou eerlijk gezegd heel blij zijn als dat de enige weekkrant zou zijn dat ik in de bus kreeg. Waarom niet de krachten bundelen? Met heel veel nieuws. Leuke stukjes en interviews. En alleen nieuws uit de gemeente Hellendoorn graag. Al heb ik natuurlijk niet het inzicht of en hoe dat mogelijk is in aanmerking genomen dat de adverteerders uit de hele regio komen. En... iedere week op dezelfde dag in de brievenbus!

Weedebee

Meer berichten
 
Auto zoeker