Concurrerende sportscholen werken samen in coronatijd

NIJVERDAL - Volgens de huidige maatregelen van de overheid zijn sportscholen tot 1 september gesloten. Vier sportschooleigenaren uit de omgeving werken nu samen door ideeën uit te wisselen en zo de komende tijd te overleven.

Herald Mulders, eigenaar van Bodyfit Wierden: “We willen gezamenlijk niet kijken naar wat we niet mogen, maar juist focussen op dat wat we wel kunnen doen binnen de huidige regels.” Met dit idee in het achterhoofd heeft Mulders zijn directe concurrenten uit de omgeving, te weten Emiel Middelkamp (DRW Nijverdal), Dick Vlaskamp (Good Life Sports Wierden) en Patrick Nijstad (De Sportfabriek Vriezenveen), opgebeld om samen in gesprek te gaan. “Dit zijn in principe mijn grootste en directe concurrenten, maar in deze tijd kunnen we elkaar beter steunen in plaats van beconcurreren.”

Contact met politiek
De sportschooleigenaren willen als groep contact houden met de politiek. “Het is bijvoorbeeld erg krom dat de regels per gemeente verschillen, terwijl deze gebaseerd zijn op dezelfde richtlijnen van de overkoepelende Veiligheidsregio Twente. We willen daarom graag op korte termijn in gesprek met de verschillende wethouders, om tot een gezamenlijk plan te komen voor het aanbieden van sport, fitness en groepslessen." Juist in deze tijd is een gezonde leefstijl erg belangrijk. Meer dan 1600 Nederlandse artsen, wetenschappers en andere zorgprofessionals doen een oproep: we moeten nu echt actief werk maken van een gezonde leefstijl. Fit zijn verkleint de kans op ernstige symptomen en vergroot de kans op een spoedig herstel. Alle genoemde sportscholen zijn, na het versoepelen van de maatregelen, daarom direct begonnen met (het voorbereiden van) buiten fitness en groepslessen. Zo veel mogelijk materialen en middelen worden ingezet om de leden weer in beweging te krijgen.

Meer berichten
 
Auto zoeker