Bloedafname op afspraak bij Medisch Centrum Nijverdal

NIJVERDAL - De reguliere zorg is weer gestart. Afgelopen weken heeft Medlon dan ook gemerkt dat er een toename is van het aantal patiënten die komen voor bloedafname. Om invulling te kunnen geven aan de 1,5 meter- samenleving gaan de locaties geleidelijk over naar bloedafname op afspraak.

Eerder ging de polikliniek bloedafname ZGT in Hengelo en de prikpost in het Gezondheidscentrum Delden al over naar bloedafname op afspraak. Per 2 juni gaat ook de prikpost van Medlon in Medisch Centrum Nijverdal op afspraak werken. Patiënten die een afspraak hebben gemaakt gaan vóór vrije inloop. Er is eerst een korte overgangsperiode waarin patiënten die nog niet op de hoogte zijn van de nieuwe werkwijze en geen afspraak hebben gemaakt nog wel worden geholpen. Iedereen met afspraak heeft gedurende deze periode wel voorrang. Er wordt echter spoedig overgegaan naar alléén bloedafname op afspraak. Op deze manier kan vooraf het aantal patiënten in de wachtkamer beperkt worden en daarmee de 1,5 meter afstand gegarandeerd worden.

Thuis blijven bij klachten
Vanwege het coronavirus wordt patiënten gevraagd om niet naar een locatie van Medlon te komen wanneer ze klachten hebben zoals hoesten, benauwdheid, verkoudheid of koorts. In dat geval dient de patiënt telefonisch contact op te nemen met de huisarts om af te stemmen of de bloedafname kan worden uitgesteld of dat de patiënt thuis geprikt kan worden of op afspraak naar een coronaprikpost in Hengelo.

Actuele informatie
Raadpleeg de website van Medlon, www.medlon.nl/patienten/Prikposten/ voor de meest actuele informatie over bloedprikken bij Medisch Centrum Nijverdal.

Meer berichten
 
Auto zoeker