Afbeelding
Foto: Het Ravijn

Uit de startblokken!

Algemeen

NIJVERDAL - Geheel tegen de verwachtingen in kregen zwembaden in heel Nederland het bericht dat ze weer open konden. Waar binnen sporten voor de meeste verenigingen en sportscholen nog niet aan de orde is, blijkt zwembadwater veilig genoeg te zijn.

In recordtempo werden bij zwembad Het Ravijn stickers geplakt, looproutes uitgezet en andere maatregelen getroffen om weer open te gaan. "We hadden een zomer zonder zwemmen voorzien," vertelt Ruben Buijserd, manager van Het Ravijn -zwem sport zorg-. "En nu hopen we voorzichtig dat het buitenbad straks open kan."
De eerste weken van de sluiting is het personeel vooral druk geweest met een grote schoonmaak en hebben ze groot (technisch) onderhoud uit laten voeren. "Het is echt surrealistisch. We zijn in de tien jaar dat we nu bestaan nog nooit langer dan twee kerstdagen achter elkaar dicht geweest. Daarin lag voor ons nu wel de mogelijkheid die grote schoonmaak te houden. Daar zijn we een paar weken mee bezig geweest, maar als dan echt alles schoon is, komt toch weer de vraag 'wat nu?'. In overleg met de gemeente hebben de badmeesters en -juffen toen assisterende boa-diensten gedraaid. Kijken of iedereen zich wel aan de corona-regels hield."
Ruben kijkt tevreden terug op de eerste week. "Het is natuurlijk afwachten hoe het gaat, hoe de bezoekers het ervaren en of alles veilig en verantwoord is. De afgelopen week heb ik eigenlijk alleen maar blije gezichten gezien. We zijn vorige week begonnen met banen zwemmen en zwemlessen en deze week hebben we daar wat aquasporten bij gepakt. Het is niet zoals het was, maar de mensen zijn blij dat ze in ieder geval weer kunnen zwemmen. En onze medewerkers zijn blij dat ze weer echt hun eigen werk kunnen doen. Het is jammer dat we nog niet alle functionaliteiten kunnen benutten. We hebben diverse huurders die binnen sporten, maar die mogen er nog niet in. Gelukkig hebben we een groot buiten terrein en mooi weer, zodat er veel daar kunnen trainen. De zwemvereniging doet daar de landtrainingen, er wordt gekickbokst en zelfs de seniorengym geeft buiten les."
De nieuwste informatie over de openstelling van het zwembad staat op www.hetravijn.nl.

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 1 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 3 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 7 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 11 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 21 uur geleden
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46