Wel vakantiedagopvang voor kinderen uit speciaal onderwijs

HELLENDOORN - De vakantie is voor ouders van kinderen met een verstandelijke beperking onder normale omstandigheden al een uitdaging. Laat staan dit jaar, met zoveel quarantainedagen al achter de rug. Daarom biedt De Klup Twente toch vakantiedagopvang voor kinderen uit de gemeente Hellendoorn die naar het speciaal lager of het speciaal voortgezet onderwijs gaan.

De vakantiedagopvang staat gepland voor de laatste twee weken van de schoolvakantie. Houdt u er wel rekening mee dat wanneer de maatregelen in verband met de coronacrisis onverhoopt weer worden aangescherpt, dat gevolgen kan hebben voor het al dan niet doorgaan van de vakantiedagopvang.

Vakantiedagopvang in het Meester Siebelinkhuis van De Klup Twente dient meerdere doelen. Het is een leuk, leerzaam en afwisselend programma voor kinderen uit het speciaal onderwijs, die daardoor gelijk weer een beetje wennen aan het ritme van school. Met de vakantiedagopvang worden bovendien hun ouders/verzorgers ontlast. Het programma voor de vakantiedagopvang is altijd een verstandige mix van ontspanning, sport en educatie. Verder zijn er ‘basis’ voorzieningen als een zwembadje voor waterpret bij mooi weer en het gamecentrum FUN-IE-FIT. Dit jaar vraagt de opvang heel veel extra maatregelen van De Klup Twente. Er komt een plan van aanpak volgens de wettelijke richtlijnen en de gebruikelijke excursies moeten vervallen. In plaats daarvan komen nieuwe, leuke activiteiten.

Praktische informatie
Kinderen uit het speciaal onderwijs kunnen één of twee weken meedoen, maar het is ook mogelijk om één of meerdere dagen deel te nemen aan de vakantiedagopvang. Bij té grote deelname kunnen kinderen één week (maximaal drie dagen) meedoen. De kosten zijn 11,- euro per dag, inclusief drinken. Vervoer van huis naar het Meester Siebelinkhuis in Almelo en vice versa kan geregeld worden. Kosten vervoer zijn 8,50 euro voor kinderen uit de gemeente Hellendoorn. De vakantiedagopvang is 3, 4 en 5 en 10, 11 en 12 augustus van 9.30 tot 15.30 uur.

Meer berichten
 
Auto zoeker