Nieuwe kansen verkennen

RIJSSEN-HOLTEN/HELLENDOORN - Vrijwilligers zijn onmisbaar voor stichting Evenmens. Ook in deze bijzondere tijd staan zij met toewijding en enthousiasme klaar voor alle zorgvragers.

“Het coronavirus levert beperkingen op, maar wij hebben ook veel spontane acties zien ontstaan waar mensen zich vrijwillig hebben ingezet voor de medemens,” vertelt Mirjam Diderich, directeur van stichting Evenmens. Mirjam vervolgt: “Een zorgvrijwilliger is onlangs bijvoorbeeld op pad geweest met een zorgvrager die maatschappelijk blind is (zeer slechtziend). Door middel van een stok kunnen de zorgvrijwilliger en zorgvrager gezamenlijk wandelen en tegelijkertijd ook voldoen aan de anderhalve meter regeling. Wandelen is gezond en is met wat aanpassingen en voorzorgsmaatregelen voor (bijna) iedereen mogelijk. Met de hulp van een trouwe zorgvrijwilliger, kan deze zorgvrager toch weer op pad! Heel fijn dat we daaraan mee kunnen werken. Het doel van Evenmens is om deze positiviteit en energie binnen de organisatie en bij de vrijwilligers te behouden. Ook na corona.”

Dienstverlening
Sinds de maatregelen versoepelen, denkt men na over hoe het leven er na/ met corona uit kan zien. Ook Evenmens wordt uitgedaagd om nieuwe kansen te verkennen. Per 1 juni zijn voorzichtig weer een aantal reguliere diensten en activiteiten opgestart, zoals de ontmoetingscentra voor mensen met geheugenproblemen en de OASE wandelingen. Inmiddels is het ook weer mogelijk om een fysieke afspraak in te plannen met de consulenten van Evenmens. De mantelzorgconsulenten kunnen u ondersteunen door het bieden van een luisterend oor, het geven van informatie en advies, het overnemen van regeltaken of het helpen met het invullen van formulieren.

Contactinformatie
Neem voor al uw vragen over mantelzorg en het coronavirus, advies of een luisterend oor op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur contact op. Bel 0548 638 830 of mail info@evenmens.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker