Wisseling van de wacht

NIJVERDAL - Na 41 jaar met veel plezier werken in het onderwijs is voor Richard Benneker de tijd gekomen afscheid te nemen. De laatste jaren was hij als bestuursvoorzitter werkzaam bij de Stichting Katholiek Onderwijs Twenterand (SKOT).

"Voor ik algemeen directeur werd en later voorzitter van het College van Bestuur van de SKOT, heb ik zelf voor de klas gestaan en ben ik bij de Mariaschool 17 jaar directeur geweest," vertelt Richard. "In die hoedanigheid heb ik de fusie met de Klimroos begeleid en de nieuwbouw van De Holtink, waar we samen als De Rietslenke een plaats kregen."

Onder de SKOT vallen 13 basisscholen met in totaal zo'n 2750 leerlingen en 300 medewerkers. "Ja, ik zei wel eens dat ik een bedrijf had dat onderwijs verzorgde, maar zonder winstoogmerk. Wat voor mij altijd heel belangrijk is geweest, is dat de leerlingen (en hun ouders) zich prettig voelen op onze scholen. En dat de medewerkers met plezier voor de klas staan. Volgens mij zijn we daar in geslaagd en is dat nog steeds zo." Richard kent alle medewerkers en weet het als er iets speelt. "Ik kom heel veel op de scholen en heb een goed contact met alle directeuren. Als er iets aan de hand is, of als er iets te vieren valt, zorg ik dat ik er ben. Dat ik zelf het verhaal kan horen, of de jubilaris persoonlijk kan feliciteren."

Zijn onderwijsloopbaan begon bij een LTS waar hij twee maanden les gaf, voor hij in militaire dienst ging. "Daarna heb ik voor de klas gestaan in Rossum, Oldemarkt en Wapenveld. Dat was een instelling voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen, waar ik de school weer geopend heb. Uiteindelijk werd ik benoemd op de Mariaschool in Nijverdal en daar ben ik gebleven. Tot ik directeur werd van de SKOT."

"Na 41 jaar vind ik het nu tijd voor andere dingen. Er zijn nog genoeg dingen die ik wil doen. Ik ben al jaren vrijwillig voorzitter van de Zonnebloem afdeling Nijverdal en De Welle en dat blijf ik doen. Ik verheug me erop meer tijd met de kleinkinderen door te brengen. Ik laat de SKOT en alle scholen met een gerust hart over aan mijn opvolgster, Mirelle Schuurman. Zij is nu al tien jaar directeur van Het Galjoen en heeft daarvoor jaren als leerkracht voor de stichting gewerkt."

Meer berichten
 
Auto zoeker