Column: Broezepad

Het was een beetje mijn paadje. Ik dacht dat de meeste mensen niet van het bestaan af wisten. Het Broezepad langs de Regge. Over een heel smal paadje, door een klaphekje, langs de kikkers, de weilanden, de tennisbanen, het water. Soms kom je koeien tegen. Nu hoor je een kikkerconcert. En in het water zwemt een waterhoentjesechtpaar met 4 kindertjes. Paradijselijk. Vlak bij de Wilgenweard zitten de vissers. Die zijn er vaak als ik langs loop in de vroege morgen om te genieten van de natuur, het water. Een prachtig plekje. En dat hebben sinds het mooie weer heel veel mensen ontdekt. Ga er maar eens kijken op een zonnige dag. In het water zwemmers, roeiers, en kanoërs, langs de kant in het gras, zonaanbidders, picknickers op een kleedje of een handdoek. Eten en drinken in een koeltas. Strand aan de Regge. Met.... alle gevolgen van dien.

Het is me nooit duidelijk waarom mensen hun rotzooi niet gewoon even op kunnen rapen en meenemen naar huis om weg te gooien. Na een zonnige dag ligt de grond bezaaid met troep. Colablikjes, bierflesjes, papieren zakdoekjes. De kleine waterhoentjes zwemmen tussen half lege chipszakken. Waarom toch. Onuitstaanbaar. Ergerlijk.

Het is niet anders. Gelukkig zijn er mensen die het niet laten bij verontwaardiging. Gelukkig zijn er mensen die het “dan maar” opruimen. Er zijn zelfs mensen die het als vrijwilliger iedere morgen doen. Ook ik ruim het op. In een plastic zakje. Maar waarom niet meer prullenbakken die duidelijk zichtbaar zijn en vaker geleegd als het mooi weer is? Om de vervuilers tegemoet te komen. En nog een vraag: waarom eigenlijk die twee hekken waar je over heen moet klimmen? Het Broezepad is toch een openbaar pad?

Weedebee

Nb: BuitenBeter is een app waar je een probleem buiten op straat of in de buurt kunt melden.

Meer berichten
 
Auto zoeker