Afbeelding

Column: Broezepad

Algemeen

Het was een beetje mijn paadje. Ik dacht dat de meeste mensen niet van het bestaan af wisten. Het Broezepad langs de Regge. Over een heel smal paadje, door een klaphekje, langs de kikkers, de weilanden, de tennisbanen, het water. Soms kom je koeien tegen. Nu hoor je een kikkerconcert. En in het water zwemt een waterhoentjesechtpaar met 4 kindertjes. Paradijselijk. Vlak bij de Wilgenweard zitten de vissers. Die zijn er vaak als ik langs loop in de vroege morgen om te genieten van de natuur, het water. Een prachtig plekje. En dat hebben sinds het mooie weer heel veel mensen ontdekt. Ga er maar eens kijken op een zonnige dag. In het water zwemmers, roeiers, en kanoërs, langs de kant in het gras, zonaanbidders, picknickers op een kleedje of een handdoek. Eten en drinken in een koeltas. Strand aan de Regge. Met.... alle gevolgen van dien.

Het is me nooit duidelijk waarom mensen hun rotzooi niet gewoon even op kunnen rapen en meenemen naar huis om weg te gooien. Na een zonnige dag ligt de grond bezaaid met troep. Colablikjes, bierflesjes, papieren zakdoekjes. De kleine waterhoentjes zwemmen tussen half lege chipszakken. Waarom toch. Onuitstaanbaar. Ergerlijk.

Het is niet anders. Gelukkig zijn er mensen die het niet laten bij verontwaardiging. Gelukkig zijn er mensen die het “dan maar” opruimen. Er zijn zelfs mensen die het als vrijwilliger iedere morgen doen. Ook ik ruim het op. In een plastic zakje. Maar waarom niet meer prullenbakken die duidelijk zichtbaar zijn en vaker geleegd als het mooi weer is? Om de vervuilers tegemoet te komen. En nog een vraag: waarom eigenlijk die twee hekken waar je over heen moet klimmen? Het Broezepad is toch een openbaar pad?

Weedebee

Nb: BuitenBeter is een app waar je een probleem buiten op straat of in de buurt kunt melden.

Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 33 minuten geleden
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 2 uur geleden
Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 4 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 17 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 18 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' gisteren
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54