Afbeelding

Online bijeenkomst over Autisme en Communicatie

Algemeen

NIJVERDAL - Op vrijdag 26 juni organiseert Evenmens informele zorg voor elkaar een online bijeenkomst over Autisme en Communicatie. Dit webinar met Nynke Zuurmond is bedoeld voor ouders van een kind met autisme, mensen met (vermoeden van) autisme, mantelzorgers, professionals en andere belangstellenden.

Nynke Zuurmond is ervaringsdeskundige, ambulant hulpverlener en trainer op gebied van autisme. Zij is moeder van twee kinderen. Haar oudste zoon heeft ASS en ook zijzelf heeft vijf jaar geleden de diagnose autisme gekregen. Jarenlang heeft Nynke diverse vormen van begeleiding gehad en pas na haar diagnose kreeg ze de juiste begeleiding. Met heel hard werken, en veel zelfkennis, werkt ze nu als zelfstandige en is het haar missie om meer bekendheid te geven over autisme en vooral autisme bij vrouwen.

Praktische informatie
Het webinar begint om 14.00 uur en eindigt om 15.00 uur. Evenmens maakt voor het webinar gebruik van ZOOM. Na aanmelding ontvangt u een deelnemers-ID om mee te kunnen doen via uw eigen computer, telefoon of tablet. Aanmelden is noodzakelijk en kan tot en met 23 juni via: hspoolder@evenmens.nl. Na de aanmelding ontvangt u een mail met uitgebreide instructie en een link en/of inlogcode met bijpassend wachtwoord, waarmee u op het betreffende tijdstip kan inloggen. Evenmens realiseert zich goed dat niet alle organisaties het gebruik van ZOOM toestaan. Om die reden zorgen zij ervoor dat het webinar opgenomen wordt, zodat iedereen het desgewenst op de website van de Evenmens terug kan kijken.

Meer mogelijkheden
Naast de individuele ondersteuning voor mantelzorgers van iemand met autisme, wandelcoaching, het Autisme Belevings Circuit en de lotgenotengroepen heeft Evenmens ook een doorverwijzende functie. Heeft u zelf de diagnose ASS of zorgt u voor een naaste met autisme en heeft u vragen over de weg in zorgenland? Weet u wat u vanuit de Wmo in uw eigen gemeente kunt verwachten en welke organisaties actief zijn voor de doelgroep mensen met autisme? Ook hierop kunnen ze antwoord geven en u desgewenst doorverwijzen. Een aantal mensen zitten tijdens en na afloop van het webinar voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Wanneer wenselijk sturen we de vragen en antwoorden per mail naar u toe.

René en José geflankeerd door hun zonen, voor hun bedrijfspand in Haarle. Trots dat ze al 25 jaar met veel plezier dit bedrijf runnen.
'Zijn trots op wat we bereikt hebben' 7 uur geleden
Afbeelding
LSVN houdt weer een Straat- en wijktoernooi 9 uur geleden
Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale 11 uur geleden
Afbeelding
Ashley en Fayèn turnen individuele finale 11 uur geleden
Afbeelding
Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden 11 uur geleden
Senioren dames en jeugd heren
Veel medailles voor springers G.V. Fysion 12 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 15 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 16 uur geleden