Afbeelding

Dolce far Niente

Algemeen

NIJVERDAL/NIZZA MONFERRATO - 'De mooie kunst van het niets doen' is zeker van toepassing als je een vakantie boekt in de B&B van Ton en Margreeth van de Hee. Dit Nijverdalse stel kocht vorig jaar rond deze tijd een bed and breakfast in Italië en is de hele winter aan het klussen geweest. Even leek het voor niets, want door de corona-maatregelen konden ze niet begin mei open, wat de bedoeling was.

Gelukkig gingen precies op het goede moment de grenzen weer open. "Alsof het zo gepland was," zegt Margreeth. "Op het moment dat wij echt helemaal klaar waren voor gasten, kwam het bericht dat de grenzen weer opengingen en mensen vanuit Nederland hier op vakantie konden komen. De eerste gasten zijn al gearriveerd en er komen er deze zomer nog veel meer. We hadden al een paar boekingen, maar de laatste dagen loopt het storm. Mensen willen ook graag lang blijven. Dat hadden we een paar weken geleden toch niet verwacht." Ze lacht.
Allegro Holiday B&B ligt in de prachtige regio Piemonte, bekend om zijn wijngaardlandschappen. "We zitten hier midden tussen de wijngaarden en afstand houden is geen enkel probleem. Er zijn vijf kamers en een appartement, een ruim terras en groot zwembad. Ook kunnen gasten met een gerust hart de omgeving gaan verkennen en neerstrijken op een terrasje. De meeste restaurants en cafés zijn weer open. Bij sommige restaurants kun je zelfs dineren in de wijngaard. Geweldig toch?! En, wat heel bijzonder is, ze kunnen met een truffeljager en zijn hond op zoek naar zwarte truffels. Daar staat deze regio ook om bekend. In de zomer zwarte truffel en in november de witte."
Margreeth loopt duidelijk over van enthousiasme en vertelt dat zij en haar man Ton nauwelijks iets gemerkt hebben van de corona-epidemie. "We wonen ver van de brandhaard en waren natuurlijk erg druk met klussen. In het stadje hier heeft niemand de besmetting opgelopen en dat is fijn. Nu kunnen we echt heerlijk genieten van de schitterende plek waar we zitten. Het is hier zó mooi." Ze zucht. "Echt een droom die uitkomt. Tijdens het klussen namen we soms even pauze om van het uitzicht te genieten. Goed tot ons door te laten dringen hoe mooi het hier is."
www.allegroholiday.com

The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 8 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 10 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 16 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 18 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 20 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25