Afbeelding

Fitnessclubs Nijverdal klaar voor start

Algemeen

NIJVERDAL - Plots moesten veel ondernemers in maart de deuren sluiten vanwege corona. Ook de sportsector kwam hieronder te lijden. Eind mei kwam het bericht dat zij, met enige beperkingen, hun deuren vanaf volgende week weer mogen openen.

Voor ondernemer Dennis Huits kwam de sluiting als een shock. “Wij als Anytime Fitness zitten nog geen anderhalf jaar in Nijverdal, en ineens moesten de deuren dicht.” In het begin was Huits bezorgd over wat dit voor de toekomst zou betekenen, maar de sportfanaat gooide de handdoek niet in de ring. “We gingen al snel kijken naar oplossingen.”
Ook bij het naastgelegen Corpus Milon heerste in maart onzekerheid. “Waarom moesten wij onze deuren sluiten?”, zegt eigenaar Harry Sanderink verbaasd. “We hebben uiteraard respect voor de situatie, maar mensen komen juist bij ons om aan hun gezondheid te werken en weerstand op de bouwen.”

Er moest geïmproviseerd worden. Leden mogen niet naar binnen, maar buiten mag er wel gesport worden. Anytime Fitness ging naast het pand in de buitenlucht verder. Hiervoor moest er nog wel flink verbouwd worden. “Onze leden hebben hun hulp aangeboden, dan zie je dat we echt een community zijn”, aldus Huits.


Harry

Corpus Milon heeft geen buitenterrein, maar vestigingsmanager Willeke Poepjes had al snel haar oog op de ‘Diepe Zandkuil’ in Hellendoorn. “Het voordeel van onze aanpak is dat we altijd in kleine groepjes werken, dus daar kwam en komt geen verandering in”, zegt de mastertrainster.

Voor Anytime wordt het de komende tijd nog even anders. “We kunnen gelukkig vanaf 1 juli meteen weer 24 uur per dag open, maar wel op basis van reservering.”

Anytime Fitness Nijverdal houdt van 1 tot 5 juli open dagen, om iedereen kennis te laten maken met hun manier van werken.

Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 50 minuten geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 3 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 4 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 16 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 18 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 21 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema gisteren
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 24 apr, 08:05