Gemeente sluit De Kachel voor een week

Algemeen

NIJVERDAL - De gemeente heeft café De Kachel in Nijverdal gesloten voor een week. De burgemeester nam dit besluit maandag naar aanleiding van 'meerdere incidenten'.

De spreekwoordelijke druppel was dat afgelopen weekend een agent gewoond raakte toen deze aangevallen werd door een bezoeker van het café aan de Rijssensestraat. Agenten kwamen in de nacht van vrijdag op zaterdag ter plaatse voor een melding van geluidsoverlast, wat vaker het geval is bij De Kachel. Volgens de politie ontstond al snel een vervelende sfeer. Terrasbezoekers, vermoedelijk onder invloed, hinderden de agenten in hun werk. Bij de daaropvolgende vechtpartij liep een agent een gebroken neus op. Een andere agent kon de dader, een 36-jarige inwoner van Nijverdal, aanhouden. Hij moet zich op 8 juli verantwoorden voor de rechter.

Café gesloten
Burgemeester Raven heeft hierop besloten om het café een week te sluiten. Mede met als onderbouwing dat 'de uitbater van het café niet de-escalerend optreedt', waarop uit het oogpunt van openbare orde en veiligheid het etablissement gesloten is tot maandag 29 juni, 22.00 uur.

Niet blij
Uiteraard is de uitbater van café De Kachel niet blij met de sluiting, maar nog meer met de onderbouwing. "Natuurlijk verafschuwen wij geweld, zowel tegen hulpverleners als tegenover ieder ander. Zij moeten altijd ongestoord en veilig hun werk kunnen doen.", aldus De Kachel. Maar om individueel gedrag te projecteren op de uitbaters van een horecagelegenheid is "te bizar voor woorden", temeer omdat zij naar eigen zeggen van de politie juist complimenten kregen over hun opstelling en medewerking. "Dat kan alleen in de gemeente Hellendoorn...." Via Facebook toonde De Kachel ook de brief die zij van de gemeente ontvingen met deze onderbouwing.

René en José geflankeerd door hun zonen, voor hun bedrijfspand in Haarle. Trots dat ze al 25 jaar met veel plezier dit bedrijf runnen.
'Zijn trots op wat we bereikt hebben' 4 uur geleden
Afbeelding
LSVN houdt weer een Straat- en wijktoernooi 5 uur geleden
Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale 7 uur geleden
Afbeelding
Ashley en Fayèn turnen individuele finale 7 uur geleden
Afbeelding
Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden 8 uur geleden
Senioren dames en jeugd heren
Veel medailles voor springers G.V. Fysion 8 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 11 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 13 uur geleden