Afbeelding

Donut Dag bij Leger des Heils in Nijverdal

Algemeen

NIJVERDAL - Komende woensdag 1 juli is de nationale Donut Dag bij het Leger des Heils. Bij de Amerikaanse tak en in veel andere landen is dit een vaste traditie voor het LDH. Tijdens elk soort noodsituatie in vredestijd - branden, overstromingen, aardbevingen, doorvoerstakingen, stroomuitval - hebben de mobiele kantines van het Leger des Heils duizenden burgers voorzien van donuts.

In Nederland staat het Leger des Heils meer bekend om het uitdelen van soep en ander voedsel, maar zij hebben zeker ook met donuts hongerige magen gevuld. De soldaten juichten de donuts toe en noemden de vrouwen van het Leger des Heils al snel ’donutmeisjes', zelfs als ze appeltaarten of andere lekkernijen bakten. De eenvoudige donut werd een symbool van alles wat het Leger des Heils deed om de ontberingen van de frontlinie vechtende mensen te verlichten. In Amerika staat ieder jaar de eerste vrijdag van juni in het teken van het zoete broodje met een gat erin. Het Leger des Heils deelt daar dan overal gratis donuts uit. Die donuts worden meestal gedoneerd door bakkerijen en grote donut-leveranciers.

Donut Dag in Nijverdal
Dit jaar deelt het Leger des Heils in Nederland ook donuts uit. Niet op 5 juni, de donut-dag, maar op 1 juli. Waarom dan pas? Omdat op die dag de buurthuiskamers veelal weer open mogen, waar u dan ook van harte welkom bent. Kom langs in het Dienstencentrum aan de Grotestraat 47 in Nijverdal op woensdag 1 juli a.s. van 10.00 uur tot 12.00 uur. De kledingwinkel is dan ook geopend voor het publiek.

Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 35 minuten geleden
Een blij team van Draw2design. Zij gingen met de felbegeerde titel en bijbehorende beeldje terug naar de zaak.
'Draw2design is een terechte winnaar' 2 uur geleden
Afbeelding
Hé notaris, verklaar 's! 4 uur geleden
Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 16 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 18 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 20 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 22 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 23 uur geleden