Afbeelding

Nieuwe AED's Broekhuis aangemeld bij Hartslagnu.nl

Algemeen

TWENTE - In mei 2020 zijn de verouderde AED’s (Automatische Externe Defibrillator) in veel Broekhuis vestigingen vervangen. Deze AED’s zijn aangemeld bij het burgerhulpverleners initiatief: Hartslagnu.nl. Hiermee zijn de apparaten beschikbaar gesteld voor de regio’s om de vestigingen heen.

Broekhuis Peugeot in Almelo, Enschede, Hengelo en Rijssen beschikken over een nieuwe AED, waarmee in noodgevallen het hartritme van een persoon weer hersteld kan worden door het geven van een elektrische schok. Met de vernieuwde AED’s draagt Broekhuis bij aan extra veiligheid in de omgeving. Hoe meer mensen hiervan weten, hoe meer mensenlevens zij hopelijk kunnen redden. Daarbij is er op de vestiging altijd een BHV’er aanwezig, dus vraag gerust om hulp. Broekhuis medewerkers helpen graag. Kijk voor meer informatie over autobedrijf Broekhuis op: www.broekhuis.nl

Hartslagnu.nl
HartslagNu is een reanimatie-oproepsysteem. Hiermee kunnen burgerhulpverleners gealarmeerd worden wanneer dit nodig is. Zij kunnen dan een openbaar toegankelijke AED pakken om hopelijk een leven te redden. Dagelijks krijgen 48 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De overlevingskans is het grootst wanneer binnen zes minuten een AED ingezet wordt. Kijk voor informatie op: www.hartslagnu.nl

Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 18 minuten geleden
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 2 uur geleden
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 4 uur geleden
Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 6 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 19 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 20 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 19 apr, 11:56
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07