Afbeelding

Op 'herkantie' in Overijssel

Algemeen

TWENTE - De coronacrisis gooit de vakantieplannen van veel mensen in de war. Op vakantie naar het buitenland is voor veel mensen even niet haalbaar of niet wenselijk. Toch is ook vakantie vieren in eigen land geen straf. MarketingOost wil mensen inspireren om in Overijssel vakantie te vieren met de 'Herkantie-tool'

Herkantie - leuke woordspeling op herkansing en vakantie - is dit jaar het toverwoord om uiteindelijk meer mensen Overijssel te laten ontdekken. De hoop is absoluut dat meer binnenlands toerisme het toeristisch seizoen voor veel ondernemers zal redden na de moeizame start dit jaar.

On-Nederlands
Overijssel is 'On-Nederlands' op een mooie manier aldus MarketingOost. Onze provincie kan een reëel alternatief zijn voor bijna alle Europese vakantiebestemmingen. Via www.visitoost.nl/herkantie worden bezoekers geprikkeld om zich eens te verdiepen in het regionale aanbod. Zo kunnen zij binnen drie stappen een alternatieve vakantie plannen. Wilde je bijvoorbeeld naar het Middellandse Zeegebied? Dan is bijvoorbeeld natuurcamping Olde Kottink in Beuningen een goed alternatief volgens de site. Of is de vakantieganger doorgaans liefhebber van stedentrips? Ontdek dan eens het exotische Almelo, het wereldse Zwolle of Enschede, dat toch al praktisch in Duitsland ligt. Steden die veel te bieden hebben qua historie, cultuur en praktische zaken zoals verblijfsaccommodaties voor korte en langere vakanties.

Knipoog
De site is uiteraard bedoeld met een knipoog, maar zeker voor de westerling kan onze regio net 'anders' genoeg zijn om toch eens een vakantie hier te willen ervaren. Zo is de vele mooie natuur en rust iets wat de drukke randstedeling kan waarderen en ook de gemoedelijkheid en nuchterheid van de Twentenaar draagt hier aan bij. MarketingOost werkt samen met andere partners om Nederlanders te laten zien hoe verrassend ook Nederland kan zijn. Er zijn immers nog veel onontdekte plekken in Overijssel.

V.l.n.r.: Dennis Hesselink (directeur Oude Wolbers), Willemijn de Roy van Zuydewijn (projectleider Vastgoed Reggewoon), Gerrit Breeman (directeur-bestuurder Reggewoon).
Officiële start bouw op oude locatie Blenkeschool 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 4 uur geleden
Een blij team van Draw2design. Zij gingen met de felbegeerde titel en bijbehorende beeldje terug naar de zaak.
'Draw2design is een terechte winnaar' 6 uur geleden
Afbeelding
Hé notaris, verklaar 's! 8 uur geleden
Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 20 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 22 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! gisteren
Afbeelding
ColumLicht balsemen 28 mrt, 13:33