Henriëtte geniet net zoveel van buiten zijn in de natuur, als van schrijven.
Henriëtte geniet net zoveel van buiten zijn in de natuur, als van schrijven.

Boeken innieuwe jas

Algemeen

NIJVERDAL/FRIESLAND - "Ik vind het fantastisch dat er een heleboel kinderboeken van mij opnieuw worden uitgegeven," aldus Henriëtte Hemmink. De geboren Nijverdalse heeft al meer dan 130 boeken op haar naam staan, waaronder veel jeugdboeken.

De laatste jaren schreef ze vooral volwassen romans. "Het schrijven van kinderboeken haalt mijn 'eigen kind-zijn' naar boven. Ik heb als kind bewust geleefd, herinner mij ook veel en werd door mijn ouders in alles gestimuleerd. Al jong leerde ik, altijd gesteund door mijn vader en moeder, mijn eigen verantwoordelijkheid. Ik werd als het ware opgevoed aan een heel lang touw. Ik deed veel aan sport: turnen, zwemmen, waterpolo, handbal, basketbal, voetbal. Van sporten leer je veel, zoals incasseren, met teleurstellingen omgaan, doorzetten en samenwerken. Maar ook wat de waarde van vriendschap is. Allemaal bruikbaar voor het schrijven van boeken. Daarnaast was ik zeer ondernemend en deed talloze leuke ervaringen op. Ik was nog maar dertien toen ik alleen met de internationale trein naar Kopenhagen reisde om acht weken bij een Deens gezin te wonen. Ik was niet Alice, maar Henriette in Wonderland! Samen met mijn moeder haalde ik allemaal grappen uit. Nu komen die kinderboeken weer uit en heb ik drie kleinkinderen waarvan de eerste ze al kan lezen!"

De twee series die nu als e-book en gewoon boek verkrijgbaar zijn, hebben naast de schrijfster nog een link met Nijverdal en Hellendoorn. "De serie 'Voetbalmeiden' speelt zich een beetje in deze omgeving af," vertelt Henriëtte. "Ik ben bij de trainer, toen nog Oude Velthuis volgens mij, geweest die mij informatie gaf over de trainingen. Later kreeg ik tips en informatie van Frank Rijkaard, toen bondscoach van Oranje. Hij vond het geweldig dat ik over meisjesvoetbal schreef. Voor de serie '4Ever Dance' kwam ik bij Aniek Achterkamp uit Nijverdal terecht. Ze legde mij heel veel uit. Maakte zelfs video-opnames om bepaalde bewegingen uit te leggen en voor te doen. Aniek danste bij Sarien Westenberg die een eigen dansschool had in Nijverdal."

Henriëtte is nog lang niet klaar met schrijven, ze is nu bezig met een roman, 'DagLief', die ze opdraagt aan haar grote liefde, die plotseling is overleden.

Een blij team van Draw2design. Zij gingen met de felbegeerde titel en bijbehorende beeldje terug naar de zaak.
'Draw2design is een terechte winnaar' 1 uur geleden
Afbeelding
Hé notaris, verklaar 's! 3 uur geleden
Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 15 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 17 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 19 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 21 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 22 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 23 uur geleden