Afbeelding

Versoepeling brengt ook risico's mee

Algemeen

HELLENDOORN - Deze week zijn weer veel belangrijke stappen gezet in de versoepeling van de coronamaatregelen. Langzaam maar zeker ontstaat er weer meer ruimte voor ons allemaal om wat meer terug te komen naar het normale leven. Maar met nieuwe versoepelingen komen ook nieuwe risico's. Het blijft daarom juist nu belangrijk om ons zo goed mogelijk aan de regels te houden.

Ook de gemeente Hellendoorn is blij met de versoepelingen maar maant niet te snel te veel te willen. Ook zijn de algemene regels voor ieders collectieve nut; negeer ze dus niet omdat ze voor u wellicht onhandig zijn. Belangrijkste punten voor de komende tijd: de 1,5 meter afstand blijft nog even de norm. 'Afstand houden om elkaar de ruimte geven' is de slogan. Bij klachten blijft men thuis en laat zich testen. Verder is drukke plekke vermijden, vaak je handen wassen en thuiswerken als het kan verstandig om verspreiding van het virus in te dammen.

Goed op weg
De GGD Twente houdt ook wekelijks de laatste ontwikkelingen bij omtrent het virus in onze regio. Ook hier zijn de cijfers positief; hoewel het beeld uiteenloopt van gemeente tot gemeente. Zo zat Rijssen-Holten op meer dan zes besmettingen per 100.000 inwoners in de laatste twee weken, Enschede rond de 3 en Wierden blijft stabiel op geen besmettingen. Sinds 2 juni kunnen mensen zich ook actief laten testen. Ruim 5.852 mensen deden dit in Twente, met 23 positieve gevallen - 0,4 procent. In juni zagen we in Twente amper nieuwe ziekenhuisopnamen.

Afstand houden
De komende tijd zal het weer wat drukker zijn in Hellendoorn als gevolg van het verwachte toenemend binnenlands toerisme in deze crisistijd. Dit is goed, want elke euro is er één voor de ondernemer die onder druk staat. Wel blijft het belangrijk om ook op drukke dagen de regels na te leven. Zowel voor uw eigen gezondheid als die van anderen.

The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 1 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 2 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 9 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 10 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 13 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! gisteren
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25