Lokale ondernemers dragen de stichting ook een warm hart toe.
Lokale ondernemers dragen de stichting ook een warm hart toe. (Foto: Noabers voor Noabers)

Noabers zijn er voor elkaar

HELLENDOORN - In onze gemeente zijn diverse organisaties actief om de minima te helpen hun hoofd boven water te houden. Iedereen die binnen de inkomenseisen valt, kan aanspraak maken op hulp uit verschillende hoeken. Maar wat nou, als je net twee euro teveel hebt? Dan is er Noabers voor Noabers.

"Wij werken nauw samen met die andere organisaties," vertelt Daniëlle Harbers-Ros. "Henry Lubbers is ooit met de stamppottenactie begonnen en toen hij er mee stopte heeft mijn moeder, Erica Calkhoven, dat overgenomen. Al snel bleek dat er aan veel meer ondersteuning behoefte was en waren er meer mensen nodig. Ik val zelf binnen de doelgroep en zag dat er veel mensen buiten de boot vielen. De meeste mensen denken dat, als je niet voor een regeling in aanmerking komt, je genoeg geld verdient om jezelf te redden. Maar het gaat om wat je overhoudt in de maand. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld veel medische kosten, komen net boven de norm uit, maar hebben amper tien euro over voor boodschappen. Dat is natuurlijk niet genoeg."
Het is fijn dat deze mensen bij Noabers voor Noabers kunnen aankloppen. "We hebben goede contacten met de Voedselbank, het Hulpfonds en VluchtelingenWerk, zodat we die mensen toch kunnen helpen. Het is al heel wat dat die mensen zich melden, veel mensen schamen zich daarvoor te erg. Terwijl ze er niets aan kunnen doen! Wat ik ook heel mooi vind, is dat mensen anderen kunnen aanmelden. Dan nemen wij contact op met die mensen, gaan eventueel op huisbezoek en kijken hoe we kunnen helpen. We richten ons vooral op gebruiksgoederen en kleding en kunnen incidenteel voedselpakketten leveren."
Wat ze kunnen aanbieden hangt natuurlijk helemaal af van wat anderen doneren. "Op dit moment hebben we een inzamelstop, om te voorkomen dat onze opslag te vol komt te staan," lacht Daniëlle. "Als iemand nog een loods leeg heeft... Kleding nemen we nog wel in, maar ook daar hebben we al heel veel van. Geld is natuurlijk altijd welkom, al hebben we nog geen ANBI-status (belastingvoordeel voor donateurs - red.). Onze statiegeldactie heeft onlangs 88,70 euro opgeleverd, dat is toch prachtig!"

www.noabers-voor-noabers.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker