Afbeelding

Václav Cerný naar FC Twente

Algemeen

ENSCHEDE - Václav Cerný speelt komend seizoen voor FC Twente. De 22-jarige Tsjechische aanvaller wordt voor een jaar gehuurd van FC Utrecht en sluit vandaag aan bij de selectie van trainer Ron Jans.

Václav Cerný: “Ik ben heel blij met FC Twente, ik wil hier vechten voor een plek. Ik heb een fijn gesprek gehad met trainer Ron Jans, dat gaf vertrouwen. Ik ken FC Twente goed, ik ben immers al zes jaar in Nederland. Mijn eerste goal in de eredivisie maakte ik tegen FC Twente, dat was voor mij persoonlijk een bijzonder moment. De club heeft een prachtig stadion met een geweldige sfeer. Grote spelers hebben hier gespeeld. Ik heb er heel veel zin in. ”

Mooie aanwinst
Technisch Directeur Jan Streuer: “We zijn blij dat Václav komend seizoen voor FC Twente heeft gekozen. Hij sluit vanochtend meteen aan voor de eerste training. Václav is technisch begaafd en heeft veel snelheid in zijn spel. Hij kan in de voorhoede op beide flanken spelen. Voor de supporters is hij een zeer aantrekkelijke speler.”

Carrière Václav Cerný
Václav Cerný maakte op 16-jarige leeftijd de overstap van het Tsjechische Pribram naar de jeugdopleiding van Ajax. In Amsterdam doorliep Cerný de hoogste jeugdelftallen en debuteerde hij in maart 2015 in het betaald voetbal, tijdens de Jupiler League-wedstrijd VVV-Venlo - Jong Ajax. In augustus 2015 maakte de aanvaller zijn debuut in de Eredivisie. Na vier seizoenen deel te hebben uitgemaakt van de hoofdmacht vervolgde Cerný vorig seizoen zijn loopbaan bij FC Utrecht. Cerný speelde tot dusver 29 wedstrijden in de Eredivisie en 72 duels in de eerste divisie. We kijken uit naar zijn prestaties bij FC Twente.

Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 10 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 12 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 14 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 16 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 16 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 18 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 20 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 27 mrt, 17:45