Open monumentendag 2019.
Open monumentendag 2019. Foto: Erve Hofman

Erve Hofman weer open

Algemeen

HELLENDOORN - Museum Erve Hofman is er klaar voor. De gemeente heeft deze week hun protocol goedgekeurd, dus gaan ze dinsdag 21 juli weer open voor publiek. "We hebben de nodige aanpassingen gedaan en niet alle gidsen zijn beschikbaar, maar we gaan in ieder geval op dinsdag en donderdag weer gasten ontvangen," vertelt Dinand Webbink.

Corona viel ook het museum rauw op het dak. "We waren helemaal klaar om open te gaan en toen bleven we dicht. Dat was wel even slikken, want we hadden net een expositie over de Tweede Wereldoorlog ingericht. 5.000 exemplaren van onze oorlogskrant lagen klaar voor bezoekers. En we zagen gelijk diverse activiteiten in het water vallen. De palmpasenoptocht en het dagje Hellendoorn bijvoorbeeld, die we altijd met veel plezier organiseren."
Toch zaten ze niet bij de pakken neer. De oorlogskrant hebben ze uitgedeeld bij alle verzorgingshuizen en neergelegd bij Albert Heijn. "Zo konden we toch aandacht besteden aan 75 jaar vrijheid en de expositie blijft tot volgend jaar staan, als we wel gaan vieren. Corona heeft ons in zekere zin ook geholpen. We willen al jaren een goede, digitale presentatie van het museum maken. Daar gaan we nu echt mee aan de slag. De Rabobank heeft ons een mooie bijdrage gegeven, waardoor we dit ook kunnen realiseren. We maken verschillende informatieve en educatieve filmpjes, die we kunnen delen op sociale media, maar die scholen ook kunnen gebruiken als voorbereiding op een bezoek van de leerlingen aan het museum. In de filmpjes maken we veel verbindingen tussen verleden en heden en daarom hebben we bewust voor een jonger persoon als 'presentator' gekozen."
Naast deze ontwikkeling heeft het museum een tweetal wandelingen uitgezet, zogenaamde audiotours. "Je kunt die wandelingen lopen via een app op je mobiel. Het Klepperderk-pad is een historische wandeling door het dorp, waarbij je op verschillende plaatsen informatie krijgt over die plek. Bij de Johanna van Buren-wandeling loop je ook door het dorp, maar krijg je specifieke informatie over het leven van Johanna." Ook hier verbinden ze verleden en heden, door plekken die nu van belang zijn voor het dorp, zoals bijvoorbeeld De Lantaarn, te noemen.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 5 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 6 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 7 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 10 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 13 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 15 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 16 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 24 apr, 19:49