Afsluiting Grotestraat

NIJVERDAL - De aangekondigde sluiting van de Grotestraat voor gemotoriseerd verkeer heeft nogal wat stof doen opwaaien. Deels werd dit veroorzaakt door miscommunicatie tussen partijen. De bedoelingen waren in ieder geval goed: een veiligere Grotestraat voor alle verkeersdeelnemers.

De sluiting van de Grotestraat is in een overleg van Gemeente Hellendoorn en Op naar Nijverdal besproken en door een onhandige uitspraak in een raadsvergadering eerder bekend geworden, dan de bedoeling was. Daardoor is er geen gelegenheid geweest om de winkeliers hierover te informeren.

Na een rondgang langs winkeliers is inmiddels wel duidelijk dat er ongeveer evenveel voor- als tegenstanders zijn. Van het publiek is het grootste gedeelte voor gedeeltelijke afsluiting. De commotie en de gesprekken die daarna gevoerd zijn, hebben wel geleid tot de nodige aanpassingen. Zo wordt de proef gehouden in augustus en september en de 'omleiding' via de Meijboomstraat en Grotestraat Noord blijft open. Ook wordt gekeken of de bewegwijzeringsborden dusdanig gemaakt kunnen worden dat ze wel duidelijk zijn over de afsluiting, maar het publiek niet ontmoedigen om de Grotestraat te bezoeken. Hoe de afsluiting gaat plaatsvinden wordt nog nader bepaald. Deze moet doeltreffend zijn, vriendelijk ogen en mag geen obstakel zijn voor hulpdiensten.

Meer berichten
 
Auto zoeker