Afbeelding

Afsluiting Grotestraat

Algemeen

NIJVERDAL - De aangekondigde sluiting van de Grotestraat voor gemotoriseerd verkeer heeft nogal wat stof doen opwaaien. Deels werd dit veroorzaakt door miscommunicatie tussen partijen. De bedoelingen waren in ieder geval goed: een veiligere Grotestraat voor alle verkeersdeelnemers.

De sluiting van de Grotestraat is in een overleg van Gemeente Hellendoorn en Op naar Nijverdal besproken en door een onhandige uitspraak in een raadsvergadering eerder bekend geworden, dan de bedoeling was. Daardoor is er geen gelegenheid geweest om de winkeliers hierover te informeren.

Na een rondgang langs winkeliers is inmiddels wel duidelijk dat er ongeveer evenveel voor- als tegenstanders zijn. Van het publiek is het grootste gedeelte voor gedeeltelijke afsluiting. De commotie en de gesprekken die daarna gevoerd zijn, hebben wel geleid tot de nodige aanpassingen. Zo wordt de proef gehouden in augustus en september en de 'omleiding' via de Meijboomstraat en Grotestraat Noord blijft open. Ook wordt gekeken of de bewegwijzeringsborden dusdanig gemaakt kunnen worden dat ze wel duidelijk zijn over de afsluiting, maar het publiek niet ontmoedigen om de Grotestraat te bezoeken. Hoe de afsluiting gaat plaatsvinden wordt nog nader bepaald. Deze moet doeltreffend zijn, vriendelijk ogen en mag geen obstakel zijn voor hulpdiensten.

Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 35 minuten geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 3 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 5 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 6 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 18 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 20 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 23 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 24 apr, 11:51