Afbeelding

Provincie Overijssel stelt grond beschikbaar om bomen te planten

Algemeen

OVERIJSSEL - In november 2018 nam Provinciale Staten van Overijssel een bijzonder motie aan: plant één boom per inwoner. Dit plan, om concreet 1,1 miljoen bomen extra aan te planten in Overijssel, gaat nu de uitvoering in. 

Met dit plan ontwikkelt de provincie beleid om op een slimme manier nieuwe bomen te planten, om klimaatverandering tegen te gaan. Met oog voor het landschap, inzet op kringloopeconomie, betere omstandigheden voor plantensoorten, dieren en insecten, het opvangen van CO2, en de provincie gelijk zo mooi mogelijk in te richten. En daar maakt de provincie graag haar eigen grond voor vrij. En jij kunt deze grond gebruiken!

Gebruik grond voor jouw initiatief 
Om initiatiefnemers de ruimte te bieden voor hun ideeën stelt Provincie Overijssel ook grond beschikbaar om bomen op te planten, ruim 80 voetbalvelden! Zo zorgen we er samen voor dat er 1,1 miljoen bomen bij zijn gekomen in Overijssel in 2023. De beschikbare gronden liggen in de gemeentes Enschede, Hengelo, Ommen en Rijssen. De specifieke percelen vind je op www.iedereeneenboom.nl/grond. Je kunt geld doneren voor het planten van bomen op de beschikbare grond, maar je kunt ook één van de aangeboden percelen kopen en aanplanten. 

Subsidie
Voor het aanplanten van nieuw bos heeft provincie Overijssel ook een subsidieregeling geopend. Op deze manier kun je op het perceel dat je overneemt met subsidie nieuw bos realiseren. Ook over de subsidieregeling is meer informatie te vinden op de website. 

Iedereen een boom
Iedereen kan meehelpen om het doel van 1,1 miljoen te halen. Door zelf een boom te planten, projectideeën te delen, geld te doneren of door het beschikbaar stellen van grond. Meedoen kan via het platform https://www.iedereeneenboom.nl/

 –

Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 7 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 9 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 11 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 13 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 14 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 16 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 18 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 27 mrt, 17:45